Bachmann lämnar omgående

”Vi har fått riktigt mycket pengar”

Foto: TT
Bachmann.
FOTBOLL

Bara timmar före avspark blev affären känd.

Skyttedrottningen Ramona Bachmann lämnar omgående FC Rosengård för Wolfsburg.

– Det är ingen hemlighet att Wolfsburg har fantastiska förutsättningar att vinna Champions League, säger 24-åringen till Sydsvenskan.

Medan hon packade väskorna tappade Rosengård, för första gången någonsin, poäng mot Kristianstad.

Snart tre veckor har gått sedan Sydsvenskan berättade att schweiziskan Ramona Bachmann är aktuell för Wolfsburg.

Då viftade både sportchefen Therese Sjögran och klubbens vd, Klas Tjebbes, bort uppgiften.

– Vi vet inte vad som händer den dagen kontraktet går ut, men till dess spelar Ramona med oss. Det finns inga andra alternativ, sa Klas Tjebbes.

Bachmann, som har spelat för Rosengård sedan 2011, har ett avtal som gäller säsongen ut, men hon kommer inte att fullfölja det.

Hade behövt Bachmann

Under onsdagen, bara timmar före avspark i mötet mellan Kristianstad och Rosengård, blev det känt att skyttedrottningen omgående lämnar klubben.

Ramona Bachmann hade behövts på Kristianstads IP, för Rosengård hade stora problem att komma till avslut. I andra halvlek var hemmalaget närmare ett segermål. Elisa Vidarsdottir missade öppet mål ur dålig vinkel, Susanna Moberg sköt strax utanför på distans och Margret Lara Vidarsdottir fick ett drömläge efter en hörna.

Nu slutade matchen 0-0, vilket får ses som en seger för Kristianstad. Laget har aldrig tidigare tagit poäng i Skåne-derbyt och vårmötet slutade med storförlust, 0-7.

Trion har lämnat

Då bidrog Anja Mittag, Therese Sjögran och Bachmann till Rosengårds målskörd. I dag har trion lämnat mästarlaget.

– Jag är lite lack på folk i Tyskland att det här kom ut timmarna innan vi har en viktig match, säger Ramona Bachmann till Sydsvenskan.

Samtidigt är Bachmann, som i år har gjort nio mål för Rosengård, glad att hon tillåts byta arbetsgivare under pågående säsong.

Hon flyger till Wolfsburg redan i morgon.

– Kontakten kom redan efter VM och det känns jävligt bra, även om det är svårt att lämna Rosengård, säger Ramona Bachmann till Sydsvenskan.

Utan att nämna några summor berättar Klas Tjebbes att han är nöjd med ersättningen från Wolfsburg.

– Vi har fått riktigt mycket pengar, säger han till tidningen.