AIK fortsätter att blåsa Hammarby på poäng

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

AIK fortsätter att blåsa Hammarby på poäng i damallsvenskan.

Precis som i våras slutade kvällens Stockholmsderby 1-1.

– Skönt. Det var en riktig krigarmatch från hela laget, säger poängräddaren Julia Olme Zigiotti.

Foto: Bildbyrån

AIK tog 14 poäng som nykomling i fjol, men under årets säsong har det mesta gått snett. Efter 14 omgångar hade Solnaklubben bara tagit en enda poäng, och den kom i vårmötet med Hammarby (1-1).

Under onsdagskvällen drabbade lagen samman på nytt, inför 1 160 åskådare på Zinkensdamm. Och visst, historien upprepade sig.

Tyska mittfältsmotorn Katrin Schmidt, som värvades från Rosengård, gav Hammarby ledningen, men Julia Olme Zigiotti lyckades kvittera efter en hörna.

17-åringen, som hämtades från Bollstanäs, tog ner bollen på bröstet och dundrade in den bakom Hammarby-målvakten Sofia Lundgren. Då hade matchen pågått i 40 minuter.

– Det var jätteskönt och vi slutar inte kämpa förrän domaren blåser av. Vi gör en bra match och borde ha fått tre poäng, säger Julia Olme Zigiotti.

”Det som är skillnaden”

AIK har blivit en mardrömsmotståndare för Hammarby, som vann hörnstatistiken med 12-3 och hade 16 avslut att jämföra med sju för AIK. Hammarby har inte vunnit något av lagens sex senaste möten och den senaste segern kom 2010.

– Det blir en derbykänsla och det är det som är skillnaden, skulle jag tro, säger Julia Olme Zigiotti.

AIK har förlorat mot alla andra lag och är avsågat i tabellen, men har inte gett upp hoppet om nytt kontrakt.

– Det ser mörkt ut, men vi ger inte upp. Det finns fortfarande en chans och den här poängen ger oss självförtroende, säger Julia Olme Zigiotti.