Landslagstränare klar för Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Från landslagstränare till damallsvenskan.

Yvonne Ekroth tillträder som huvudtränare för Djurgården.

– Det blir en rolig utmaning, säger Ekeroth till Barometern.

Den 1 januari tillträder Yvonne Ekroth som huvudtränare för Stockholmslaget. Tidigare har Ekroth varit förbundskapten för U17 i sex år och meddelande för några månader sedan att hon slutar.

Nu väntar en ny spännande utmaning för 54-åringen. Tillsammans med Mikael Söderman, Anneli Norén och Elaine Moura som assisterande tränare ska de leda Stockholmslaget som är nykomling i damallsvenskan.

– Det blir en rolig utmaning att gå från förbundsuppdrag till klubblagsfotboll. Jag är glad att jag har mina assisterande, Mikael har varit i Djurgården länge och Anneli kommer med mig från landslaget. Anledningen att jag hoppade på det här är att Djurgården har en bra organisation, det är bra människor i föreningen och det finns fina träningsförutsättningar med planer och dylikt, berättar hon för Barometern.

"Får se om det ens blir aktuellt"

I och med det nya tränaruppdraget kommer Yvonne Ekroth att flytta från Oskarshamn till Stockholm mer permament. Parallellt med tränaruppdraget kommer hon att slutföra sin Pro-utbildning som är den sista och högsta utbildningsnivån i Svenska Fotbollförbundet tränarstege.

I helgen ska hon och Djurgårdens sportchef Kristian Kinnunen sätta sig ner och diskutera nyförvärv och klubbens målsättningar. Vem vet, kanske hennes dotter Petronella Ekroth, som i nuläget spelar för Hammarby, kommer få mamma Ekroth som tränare.

– Jag och sportchefen ska sätta oss ner i helgen och prata nyförvärv och målsättningar och sådant. Men det är väl inte omöjligt. Om Henke och Jordan kan, så kan väl vi..., haha. Men det finns inget konkret vad det gäller Petronella. Vi får se om det ens blir aktuellt, berättar hon för Barometern.

Djurgården spelade förra säsongen i Elitettan och är inför kommande säsong det enda Stockholmslaget i högsta damserien då både Hammarby och AIK åkte ur i år.

FAKTA

Yvonne Ekroth

Ålder: 54

Bor: Oskarshamn

Familj: Barnen Petronella 26 år och Oliver 23 år.

Fotbollskarriär: IK Svane (moderklubb), Trollhättans IF, AIK.

Tränarkarriär: Rödsle BK, distriktförbundskapten Småland F-91, spelarutbildare Småland.

Övriga meriter: EM-silver med F17 2013.

Aktuellt: Ny huvudtränare för Djurgårdens IF som är nykomlingar i damallsvenskan.