Anfallaren Ella Masar klar för FC Rosengård

"En naturlig ledare på planen"

FOTBOLL

Svenska mästarna FC Rosengård har gjort klart med en ny värvning.

Anfallaren Ella Masar har i dag skrivit på för klubben.

– En mycket bra värvning och hon kommer tillföra mycket med sin inställning, säger sportchefen Therese Sjögran.

FC Rosengård bekräftar den offensiva förstärkningen på tisdagen och sportchefen Therese Sjögran har stora förhoppningar på det amerikanska nyförvärvet.

– I Ella får vi en spelare som kan spela på många positioner. En väldigt fysisk spelare som inte är rädd för att smälla på, spelar med mycket energi och är också en naturlig ledare på planen. Kommer närmast från Houston Dash och har även spelat en del landskamper för USA. En mycket bra värvning och hon kommer tillföra mycket med sin inställning, säger Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Spelat för PSG

Amerikanskan Ella Masar, 29, kommer närmast från Houston Dash och har en landskamp från 2009 på meritlistan. Hon har även representerat klubbarna PSG och Chicago Red Star. Noterbart är att hon är gift med kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod som tidigare länkats ihop med FC Rosengård.

Svenska mästarna har sedan tidigare i höst noterats för flera utländska värvningar. Den allsvenska skyttedrottningen Gaëlle Enganamouit, 23, har värvats från Eskilstuna United DFF, finskan Lima Salmi från finska Vanda och även holländska mittfältaren Lieke Martens från Kopparbergs/Göteborg FC.