Svensk mästare till Göteborg

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Nathalie Persson lämnar de svenska mästarna FC Rosengård för Kopparbergs/Göteborg FC.

Kontraktet sträcker sig på två år.

– Göteborg är ett spännande lag, säger 18-åringen.

Den 18-åriga talangen Nathalie Persson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC och därmed lämnar de svenska mästarna Rosengård.

I ett pressmeddelande säger Göteborgs tränare Stefan Rehn att han är mycket nöjd över att Persson skrivit på för klubben.

– Nathalie är väldigt kvick, teknisk och har dessutom ett bra spelsinne, säger han.

Skrev på i fredags

Nathalie var i Göteborg under fredagen och skrev då på alla övergångspapper. Till Sportbladet berättar hon att valet att lämna klubben var för lite speltid och att hon vill testa något nytt.

– Det känns jättebra, det känns som ett rätt val. Denna säsongen har det stått lite stilla. Jag vill ha något nytt och få mer speltiden. Det är mycket konkurrens i Rosengård med flera stora spelare. Sen känns det bra att flytta till en annan stad om man ser på den privata delen, säger Persson.

I början av januari går flyttlasset från Malmö till Göteborg

"Göteborg är ett spännande lag"

Forwarden ser fram emot den kommande säsongen i sin nya klubb.

– Det ska bli kul att spela med det nya laget, nytt sätt att spela och hela säsongen kommer bli spännande. Göteborg är en spännande lag, säger hon.

Hon är bara 18 år men tror att hon kan gå långt i sin karriär.

– Jag känner att jag kan gå långt men inte riktigt hur långt. Det är upp till mig. Men jag tror att jag kommer bli snäppet bättre i Göteborg.

Även sportchefen Lasse Svensson är mycket nöjd över övergången.

– Det känns fantastiskt bra att knyta Nathalie till oss och att det blev en så bra överenskommelse med Rosengård, säger han i ett pressmeddalnde.