Rosengård förlänger med tränare

Skrivit på ett treårskontrakt

Foto: BILDBYRÅN
Therese Sjögran och Jack Majgaard Jensen.
FOTBOLL

Jack Majgaard Jensen kom till FC Rosengård i somras. Idag blev det klart att han förlänger med klubben.

– Nu kan jag börja jobba på allvar, säger han till Sydsvenskan.

Efter att tränaren Markus Tilly sjukskrivit sig tog klubben in Jack Majgaard Jensen som en nödlösning i somras. Dansken har velat fortsätta träna de svenska mästarna, men då har problemet varit att han fortfarande haft två år kvar på kontraktet med hans tidigare klubb Lyngby. Men nu är problemet löst och 42-åringen har nu skrivit på ett treårskontrakt med Rosengård.

– Jag hade två år till med dem (Lyngby). Det har tagit lite längre tid än jag trodde att lösa, men är nöjd med överenskommelsen med dem, säger han till Sydsvenskan.

"Kan påverka helheten mer"

– Nu kan jag börja jobba på allvar. Jag kan påverka helheten mer, även till exempel ungdomsverksamheten. I somras fick vi ingen tid att lära känna varandra, men nu kan jag ta nytta av de erfarenheter jag fått. Det känns som det finns en bra miljö för att utveckla föreningen, säger han.

Inför försäsongen är förberedelserna i full gång. Truppen är i princip satt och flera unga talanger har flyttats upp. Men i måndags valde 18-åriga Nathalie Persson att flytta till Göteborg som Sportbladet skrev om.

– Det är också min inställning att man kunde matchat in dem bättre. Men det ska göras på olika sätt, ibland från start och ibland med inhopp. Men de unga ska känna sina roller och inte komma in på planen för att göra något annat. Och de ska göra sig förtjänta av det, säger han till Sydsvenskan.

Möter Frankfurt på hemmaplan

Den 23 mars möter Rosengård Frankfurt på hemmaplan då det vankas Champions League-kvartsfinal.

– Det är en faktor vi inte kan påverka - vi får koncentrera oss på de vi kan: att vara fysiskt och taktiskt väl förberedda och vara mentalt avslappnade, matchen är viktig, men säsongen står inte och faller med den, säger han.