Landslagsmålvakt till Djurgården

Foto: Bildbyrån
Gudbjörg Gunnarsdottir står i Islands mål.
FOTBOLL

Den isländska målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir återvänder till Djurgården inför kommande säsong.

— Jag känner mig som en Djurgårdare, säger hon till Djurgårdens hemsida.

Under måndagen blev det klart att Gudbjörg Gunnarsdottir kommer tillbaka till Djurgården. Hon spelade senast för klubben 2009-2012 då hon gjorde 81 matcher mellan stolparna.

– Förutom att vara en riktigt bra målvakt är Gudbjörg en riktig vinnarskalle och kravställare. Hon har skaffat sig stor rutin och kommer givetvis att bli en stor tillgång för oss i Damallsvenskan, säger sportchefen Kristian Kinnunen till Djurgårdens hemsida.

"Känns jättebra att vara tillbaka"

30-åringen har spelat i tyska Turbine Postdam och blivit norsk liga - och cupmästare med LSK Kvinner efter tiden i Djurgården. Hon har även meriter i från EM samt Champions League.

– Jag trivdes riktigt bra i Djurgården senast jag var där och jag känner mig som en Djurgårdare, så det känns jättebra att vara tillbaka. Det ser verkligen ut som om Djurgården satsar och vill sätta laget på kartan igen, man har ju bland annat gjort två riktigt intressanta värvningar på mittfältet. Dessutom ska det bli spännande att få en klok och duktig tränare som Yvonne Ekroth med meriter från landslagssammanhang. Själv har jag hunnit med att vinna några titlar sedan jag var i klubben och jag blir en av de äldsta spelarna, så jag kommer säkert kunna bidra med en hel del rutin, säger Gudbjörg.