Landslagsmålvakt muntligt överens med Rosengård

”Perfekt lösning”

Foto: Bildbyrån
Sofia Lundgren har tidigare spelat i såväl Umeå IK som Hammarby.
FOTBOLL

FC Rosengårds målvaktskris ser ut att gå mot en lösning.

Klubblösa Sofia Lundgren, 34 ska skriva på kontraktet på onsdag.

– Det är en perfekt lösning för oss, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Sofia Lundgren kommer närmast från Hammarby där hon stod samtliga allsvenska matcher förra säsongen. När laget åkte ur valde Lundgren att lämna istället för att följa med ner i Elitettan. Nu har den landslagmeriterade målvakten kommit överens muntligt med Rosengård som har målvaktskris.

– Hon ville inte spela i Elitettan. Hade ett par olika alternativ, men det blev inte av och då bestämde hon sig för att avvakta. Det är en perfekt lösning för oss, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Kontrakt till april

Lundgren ansluter till truppen direkt, men är medveten om att hon är en lösning på kort sikt. Rosengård väntar på att deras två skadade målvakter ska komma tillbaka.

– Vi skriver ett kontrakt till och med april till att börja med. Så får vi se hur läget är då. Hon är vår spelare och vi kan förlänga kontraktet då. Sofia är införstådd med att vi satsar på Erin McLeod och Zecira Musovic i det långa loppet, säger Therese Sjögran.

Borta i sex veckor

Kanadensiskan McLeod är knäskadad men har börjat träna planen. Musovic bröt båtbenet när hon var iväg med U23-landslaget och förväntas ha gips i fyra veckor.

– Vi vet att hon är borta i typ sex veckor, medan det ju är lite osäkrare med Erin, säger Sjögran.