Uppgifter: Lotta Schelin till Rosengård

Kommer presenteras inom kort

Foto: TT
Schelin lämnar Lyon.
FOTBOLL

Lotta Schelin ser ut att ha gjort sitt val.

Enligt såväl SVT Sport som Sydsvenskan blir FC Rosengård anfallarens nya klubbadress.

I maj stod det klart att Lotta Schelin, 32, lämnar Lyon. Det efter att ha representerat den franska storklubben sedan hösten 2008.

– Efter åtta år har jag kommit till en punkt då jag verkligen funderar på vad jag ska göra. Jag har haft det helt fantastiskt i Lyon, men jag måste fortsätta hålla uppe motivationen. Och jag längtar efter Sverige. Inget konstigare än så, berättade Schelin för Sportbladet i mars.

Nu ser Lotta Schelin ut att ha bestämt sig kring sin framtid.

Presenteras inom kort

Det blir dock ingen flytt tillbaka till Kopparbergs/Göteborg, vilka hon representerade 2001-2008. Istället ska Schelin ha bestämt sig för att fortsätta sin karriär i FC Rosengård.

SVT Sport uppger att anfallaren inom kort kommer presenteras av de svenska mästarinnorna. Även Sydsvenskan har gått ut med uppgifter om att det står klart att Lotta Schelin fortsätter sin karriär hos FC Rosengård.

När Sportbladet efter gårdagens EM-kvalmatch mot Moldavien pratade med Schelin kommenterade hon sin framtid på följande vis:

Allsvenska serieledare

– Först ska jag ha semester i tolv dagar, sedan gäller det att gasa på med det programmet vi jobbar fram. Styrka, löpning och framöver fotboll.

Ska du träna fotboll med ett lag?

– Ja, i juli kommer jag nog träna med ett lag.

Det är ett lag du ska gå till?

– Det finns alla möjligheter till det, ja.

FC Rosengård toppar för närvarande allsvenskan, tack vare bättre målskillnad än Linköping, på 19 poäng efter sju omgångar.

Rosengård har meddelat att de håller presskonferens på onsdag klockan 10.30.