Schelin klar för FC Rosengård

FOTBOLL

Nu är det bekräftat.

Lotta Schelin är klar för FC Rosengård som nu får ett superlag.

– Jag är jätteglad och känner mig supermotiverad, säger Schelin.

Lotta Schelin, 32, meddelade i maj att hon lämnar franska Lyon efter åtta år. I går kunde SVT Sport avslöja att anfallsstjärnan väljer bort Kopparbergs/Göteborg, som hon spelade i 2001-2008, för FC Rosengård.

På onsdagen presenterades Schelin för mästarklubben.

– Det känns jättebra. Jättekul att vara på plats äntligen, man har väntat på det ett tag nu. Skönt att man är här. Jag är jätteglad och känner mig supermotiverad, säger Schelin och fortsätter:

– Jag har möjlighet att komma tillbaka till en fotboll som håller sjukt bra nivå. Det handlar inte om att trappa ner för att man kommer till Sverige, tvärtom. Det absolut viktigaste (i beslutet) har varit på fotbollsmässiga grunder och här sitter jag i Sveriges bästa klubb. Det känns otroligt kul och väldigt motiverande.

Therese Sjögran nöjd med värvningen

På frågan om det var ett svårt beslut att välja bort Göteborg svarar Schelin:

– Göteborg är ju min hemstad och en stad som jag älskar. Det är klart att det alltid har funnits en önskan, och det har jag väldigt noga att säga, att det har varit ett drömscenario. Däremot i detta läge har det fortsatt varit de fotbollsmässiga grunderna som styrt för mig del. Jag känner mig inte riktigt klar för att bara prata om var jag kanske förmodlingen ska leva resten av mitt liv. Nu handlar det om fotboll fortfarande.

Sportchefen Therese Sjögran är nöjd med värvningen.

– Hon kommer tillföra mycket i vårt djupledsspel. Hon har mycket rutin för Europaspel. En erfaren spelare som kommer att tillföra mycket på planen, men även utanför. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra, säger hon.

Kontraktet sträcker sig fram till november 2018. Schelin kommer förmodligen inte att debutera för Rosengård förrän efter OS i Rio.