Finalrepris väntar i Svenska Cupen

Foto: Foto: Bildbyrån
Fridolina Rolfö
FOTBOLL

Linköping tog emot Eskilstuna i Svenska Cupens semifinal.

Fridolina Rolfö gjorde matchens enda mål i matchminut åtta.

Nu väntar toppkonkurrenten Rosengård i final för andra året i rad.

I går tog Rosengård första finalplatsen, när de besegrade Piteå på bortaplan med 2-1. I dag avgjordes det vilka som kommer stå för motståndet. Svenska cupmästarna Linköping, eller Eskilstuna United.

Snabbt ledningsmål

Det tog bara åtta minuter för Fridolina Rolfö att ta sig fram på högerkanten, göra sig fri och slå in 1-0 för sitt Linköping. Anfallaren har haft det lite trögt i år, med endast ett mål och skadeproblem i damallsvenskan. Men nu slog hon till när det gällde som mest, och det kunde blivit fler. Rolfö hade fler avslut både på och strax utanför mål, men det räckte med ett för att ta sitt lag till final, med resultatet 1–0.

– Fridolina gjorde ett mål och var värdigt bra i övrigt i matchen. Hon hade ett riktigt farligt skott i andra bland annat. Hon var aktiv och bra även i försvaret, säger Linköpings tränare Martin Sjögren.

Vunnit alla finaler

Nu väntar en repris på förra årets final i Svenska Cupen. Då möttes svensk damfotbolls just nu största giganter, Rosengård och Linköping. Då vann Linköping med 2-0. Laget har vunnit samtliga fem cupfinaler de spelat. Rosengård, som då hette Malmö FF Dam vann senast 1997. Årets final spelas den 28 augusti.

– Det blir en spännande utmaning. Men det är ganska långt kvar tills dess. Vi ska spela klart den här delen av damallsvenskan först, säger Martin Sjögren.

Även om laget inte tänker så långt fram, vet Sjögren med sig att de är starka i cupsammanhang.

– Vi har varit bra historiskt sätt, och vi känner oss trygga i att vara ett bra cuplag, säger Martin Sjögren.