Klart: Lisa Dahlkvist återvänder till Örebro

Landslagsspelaren lämnar PSG

Foto: BILDBYRÅN
Lisa Dahlqvist
FOTBOLL

Efter en säsong i PSG vänder Lisa Dahlkvist tillbaka till allsvenskan.

Landslagsspelaren återvänder till KIF Örebro.

– Jag ser fram emot att spela med KIF Örebro i Damallsvenskan igen, säger Dahlkvist i ett pressmeddelande.

I augusti 2015 bestämde sig Lisa Dahlkvist, 29, för att göra ett andra utlandsäventyr. Landslagsmittfältaren som tidigare representerat norska Avaldsnes lämnade KIF Örebro för den franska storklubben Paris Saint-Germain.

Efter ett år i Frankrike vänder Dahlkvist dock tillbaka till allsvenskan och Närke. I ett pressmeddelande har KIF Örebro meddelat att mittfältaren återvänder till klubben, för vilka hon skrivit på ett kontrakt som gäller året ut.

”Sveriges bästa mittfältare”

– Det känns jättekul och jag ser fram emot att spela med KIF Örebro i Damallsvenskan igen, säger Dahlkvist i ett pressmeddelande.

För Lisa Dahlkvist blir det därmed tredje sejouren i KIF Örebro - vilka hon representerade under perioden 2002-2004 samt under förra säsongen.

– Det känns naturligtvis jättebra att Sveriges, i mitt tycke, bästa mittfältare kommer tillbaka till KIF Örebro. Lisa kommer med sin erfarenhet och sitt kunnande att tillföra mycket, hon kommer dessutom göra damallsvenskan ännu mer intressant att följa, säger sportchefen Anders Nilsson i ett pressmeddelande.

Med i bruttotruppen till OS

Dahlkvist har gjort 109 landskamper och elva mål för det svenska landslaget, och finns med i bruttotruppen till OS senare i sommar.

KIF Örebro har hittills upplevt en tuff säsong och har bara två poäng ner till Kristianstads DFF, som ligger under nedflyttningsstrecket.