Spräckte nollan – med drömmål

FOTBOLL

Han försökte i Inter, PSV Eindhoven, Sporting Braga och division 3 Sydvästra Götaland.

Först i går gjorde Sebastian Carlsen, 22, karriärens första seriemål som senior – när han sänkte Hammarby med en kanonfrispark.

– Jag har börjat om på ruta 1, säger han.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Carlséns drömmål.

I minut 63 lägger Sebastian Carlsen upp bollen. Frisparken är 25 meter från mål, men han trycker i väg en hård insida. Bollen går över muren och dyker ner i det högra krysset.

Målet betyder 0–1 i en match som Ängelholm vinner med 1–2. För Carlsen är drömträffen signifikativ för hans karriärs omstart.

Som 17-åring var mittfältaren en av Sveriges mest lovande talanger. Han lämnade Helsingborg för att bli ungdomsproffs i Inter, där han två gånger tog plats på bänken i Serie A, men aldrig hoppade in. Han höll på att få kontrakt med PSV Eindhoven och Sporting Braga, men fotbollsresan gick i stället via Helsingborg, Trelleborg och division 3-laget Höganäs.

Dämpad efteråt

Ängelholm är tänkt som hans språngbräda tillbaka till eliten – och målet mot Hammarby är hans första seriemål som senior. Efteråt är han ändå dämpad.

– Jag fick en riktigt bra träff som egentligen är otagbar för målvakten, säger han.

Du såg inte överdrivet glad ut.

– Nej, jag är lugn. Givetvis är jag jätteglad men jag kanske inte visar det.

Var står du nu i din karriär?

– Jag har börjat om på ruta ett igen. Jag har fått ett bra intryck av tränaren Jocke (Persson), det känns som att han tror på mig. Det viktigaste nu är speltid och att komma i gång med spelet igen.

”Det är skönt”

… och att göra sina första seniormål?

– Ja, det är skönt.

Hur hoppas du att karriären fortsätter?

– Jag har [kontrakt] detta år plus ett år till. Jag vill komma till ett lag som spelar bra fotboll, där tränaren tror på mig.