Fortsatt tungt för favoriten Mjällby

FOTBOLL

Listerlandets fotbollsstolthet Mjällby har det fortsatt riktigt tufft i superettan. På lördagen kom femte förlusten för säsongen när laget förnedrades av Frölunda på Ruddalen, förlusten skrevs till 1-5 sedan Ola Johansson gjort hat-trick.

Blekinge-laget var målmässigt länge med i matchen sedan Johan Svensson kvitterat göteborgarnas ledning efter en timmes spel. Men under de sista 20 minuterna rasade försvaret samman och målvakten Amel Hrnjic fick hämta bollen ur eget nät fyra gånger på en dryg kvart.

Ett grinigt och uppgivet bortalag fick i slutminuten backen Marcus Senften utvisad och Hasse Larssons förhandsfavoriter är uppenbart ur balans.

Mjällby har släppt in överlägset flest mål av alla lagen i serien - hela 19 stycken på sju matcher - och är ny nästjumbo i tabellen.

Frölunda klättrade däremot och är på fjärde plats.

Även ex-allsvenska Häcken åkte oväntat på stryk mot bottenlaget Åtvidaberg. Östgötarna vann på Kopparvallen med 2-1 och är nu över nedflyttningsstrecket.

Enda topplag som höll måttet på lördagen var Enköping. I derbyt mot Västerås hemma på Enavallen blev det seger med 3-1 efter mål av Nichlas Norell, Olle Kullinger och Tomas Andersson.

Det enda man säkert kan säga om årets superetta är att alla lag sannerligen kan slå alla.

TT