SuperBoden

Gick upp i ettan - och nu flyttar tränaren till Portugal?

FOTBOLL

Boden är klart för superettan. Men succétränaren Lars "Brolla" Svensson är på väg till en helt annan serie - den portugisiska ligan.

- På hemvägen från kvalmatchen ringde en person och förklarade att Beira Mar är intresserat av mig - det är klart att det låter spännande, säger han.

Foto: PETER KJELLERÅS
SEGERDUSCHEN Lars "Brolla" Svensson duschades både i vatten och champagne efter att platsen i superettan hade säkrats. Men nu kan "Brolla" vara på väg till Portugal.

Efter att ha duschats i såväl vatten som champagne på Vilundavallen i Väsby reste "Brolla" Svensson och hans lag upp till Boden för att fira på hotell Bodensia. Men mitt i firandet snurrade tankarna om framtiden.

- Beria Mars tränare kommer sannolikt att bli hjälptränare för det portugisiska landslaget. Då kan det bli så att jag tar över.

På väg till varmare ställen

Sedan många år är Lars Svensson bekant med den portugisiske före detta storspelaren Carlos Quaresma. Han har tidigare lanserat "Brolla" som tränarkandidat för Benfica. Nu kan det bli en karriär i ett annat lag i samma liga - Beria Mar som just nu parkerar på 16:e plats i högsta serien.

Alternativet är en fortsättning i Boden.

- Och det skulle vara minst lika inspirerande. Nu hoppas vi att hela Norrbotten sluter upp bakom oss och stöttar oss i superettan. Vi var mogna för att ta de här steget nu.

Men det var nära att Bodens Bandyklubb snubblade på målsnöret i går. Väsby hämtade snabbt i Bodens 2-1-seger från förra veckans match.

Nebojsa Novakovics lag inledde matchen i hög fart och ledde med 2-1 när domaren Martin Strömbergsson i den 27 minuten blåste straff för förortsgänget.

Den slog Stefan Dolkow skyhögt över.

Istället var det Boden som kvitterade - och tog ledningen. Direkt efter paus skickade Patrik Släryd in sitt andra mål för dagen. Efter 2-3 dog matchen.

Väsby orkade inte jobba sig tillbaka.

Välkyld champagne

Det var Boden som fick jubla. Efter lång väntan. I åtta år han champagnen legat på kylning.

- När Bodens hockeylag 1994 kvalade mot AIK i Globen hade jag med mig den här flaskan. Då öppnade jag den aldrig, men nu är det dags, sa Bodens lagledare Björn Bråborg i omklädningsrummet efter matchen.

Champagnen sprutade - för Sveriges nordligaste elitlag. Trelleborg kan sikta in sig på en rejäl bortaresa näsa säsong.

Mer om kvaldramatiken

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM