3-1 - då drömmer Öster om allsvenskan

”Nu har vi allt i egna händer och det känns underbart”

FOTBOLL

Först sex matcher utan seger och uträknade.

Sedan tre raka segrar.

Och plötsligt är klassiska Östers IF bara 90 minuter från den allsvenska drömmen.

- Nu har vi allt i egna händer och det känns underbart, säger Ludwig Erntsson, superettans målkung.

Foto: BILDBYRÅN
Östers skyttekung Ludwig Ernstsson firar lagets seger med 3-1 över Brommapojkarna på Värendsvallen. En seger som betyder att klassikern Öster kan bli allsvenskt igen på lördag.

Det var iskallt i luften, den snötäckta planen skottades av frivilliga innan match och inhyrda truckar från en lokal golfklubb (!) jämnade till gräsmattan på Värendsvallen.

Men Östers IF var hetare än på länge.

- Första halvtimmen presterade vi en fantastiskt fotboll med tanke på de hemska förutsättningarna, säger Ludwig Erntsson, som själv gjorde 2-0.

"Ludde", 30, nu uppe i 18 mål i serien, har en del att jämföra med efter sina proffsår i Norge och Österrike, där han bland annat spelade en ligamatch för FK Austria i elva minusgrader.

"Nästan parodi på fotboll"

- Jag har aldrig spelat på en så dålig plan. Varje steg man tog sjönk man ned fem, sex centimeter. I andra halvlek var det nästan parodi på fotboll, säger han och skrattar.

Hela Öster hade förstås ett leende på läpparna efter 3-1 mot Brommapojkarna.

Den svarta hösten - sex raka utan seger i omgångarna 21-26 - kan få ett lyckligt slut efter tre raka segrar.

- Klart det var jobbigt under den där perioden. Men alla lag hamnar i en svacka och vi kände att det förr eller senare skulle lossna. Vi fick aldrig panik, säger Ludwig Erntsson.

Och på lördag kan ni vara i allsvenskan igen.

- Jag kan inte lova nånting. Det enda jag kan lova är att vi åker till Stockholm för att ge precis allt. I övrigt är det ingen idé att spekulera i nånting. Vi kan ju gå upp vid både oavgjort och förlust...

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM