I natt firade Enköping med Tomas Brolin

”Det här är helt otroligt”

1 av 5 | Foto: jonas bilberg
artistmöte på enavallen Jonny Rödlund och Tomas Brolin kramades efter hyllningarna på Enavallen i natt. Rödlunds kontrakt går ut men han vill fortsätta i klubben. ”Vi är till 70 procent överens om ett nytt kontrakt”, säger han.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Fotbollen har fört Jonny Rödlund, 30, runt hela världen.

Nu är det dags för ännu en resa. Med Enköping till allsvenskan.

- Vi är nära att komma överens om ett nytt kontrakt, sa han i natt från segerfesten.

Rutinerade Rödlund har tillsammans med spelare som Peter Berggren och Jens Gustafsson spelat en viktig roll i årets Enköping, som i sin trupp har hela nio egna produkter.

Men ingen i Enköping, oavsett rutin, kunde värja sig mot dramatiken på Rambergsvallen i Göteborg i går.

Med bara fem sekunder kvar av tilläggstiden sköt Häckens Henrik Dahl in segermålet för hemmalaget, 4-3, via en frispark.

Om konkurrenten Frölunda, som då hade ett par minuter på sig att kvittera mot Trelleborg på Vångavallen, tagit en poäng hade Enköping i stället tvingats kvalspela till allsvenskan.

Nervös väntan

Det blev en nervös väntan för Enköpings spelare och ledare, som via mobiltelefoner väntade på slutsignalen från Trelleborg.

När den kom, och Frölundaförlusten var ett faktum, bröt ett vilt jubel ut hos spelare, ledare och ett 150-tal medresta supportrar.

- Vi förlorade med fem sekunder kvar att spela mot Frölunda. Hade det här målet av Häcken inneburit att vi missat allsvenska platsen hade jag nog lagt av, sa Peter Berggren mitt i firandet.

Hårt ekonomiskt trängda Enköpings prestation är anmärkningsvärd.

- Inte trodde jag på allsvenskan när jag fick ta med mig egna strumpor till träningen, säger Jonny Rödlund.

Många av spelarna har funnits i Enköpings SK ända sedan knatteåren.

"Som när min son föddes"

- Att få uppleva det här efter 22 år i föreningen är helt otroligt, säger målvakten Henric Johansson, 26. Jag kan bara jämföra med när min son föddes.

Efter obligatorisk sång, champagneflaskeöppning och duschning av tränaren Peter Lenell med kläderna på väntade en fem timmars bussresa hem till Enköping.

Där firades stadens hjältar av flera tusen supportrar på Enavallen innan det bar av till nattklubben och restaurangen Joar Blå där förrätten serverades strax före midnatt.

Där festade spelarna bland annat med Tomas Brolin, som tidigare hjälpt Enköping med träningsläger i Italien.

En lång dag full av dramatik och firande. Men bara en liten del i Jonny Rödlunds långa fotbollsresa.

- Mitt kontrakt går ut nu. Men vi är till 70 procent överens om delarna i ett nytt. Jag vill spela i allsvenskan, sa han i natt.

Klubben kommer ha lägst omsättning i allsvenskan

Michael Wagner