Matcher i superettan kan ställas in

Kommunalstrejken hotar flera matcher

FOTBOLL

Kommunalstrejken hotar flera fotbollsmatcher i Örebro och Gävle.

Troligtvis kan matchen mellan ÖSK och Djurgården spelas.

Men för superettans Forward och Gefle IF ser det värre ut.

I Örebro, Halmstad och Gävle kan samtliga medlemmar i Kommunal kallas ut i strejk mellan 23-29 april. Detta drabbar idrottsanläggningarna i städerna och som följd de inplanerade hemmamatcherna i allsvenskan och superettan.

Örebro ska ta emot Djurgården hemma på Eyravallen den 26:e april. I nuläget verkar matchen kunna genomföras eftersom kommunen inte äger arenan. Däremot kan klubben tvingas sköta arbetet med planen och belysningen själva.

- Vi är inte oroliga eftersom vi bara köper tjänster av kommunen och hyr arenan från en annan instans. Om de kommunalanställda inte kan krita planen eller sköta belysningen så får vi göra det själva, säger ÖSK:s ordförande Ove Lind-qvist.

"Ser kärvt ut"

Däremot ser läget mörkare ut för BK Forwards match den 28:e april mot Västerås på Trängens IP.

- Det ser kärvt ut om strejken bryter ut eftersom vi till och med har kansliet på Trängens, säger klubbens ordförande Torsten Medin.

- Vi ska undersöka möjligheterna att få spela på Eyravallen. Om det inte går, och vi inte hittar någon annan som uppfyller kraven, så får vi nog skjuta upp matchen.

Match kan flyttas

I Gävle ser matchen mot Häcken ut att bli lidande på grund av strejken.

- Vi har inte hunnit fundera så långt än. Men kommunen äger Strömvallen och om vaktmästarna inte öppnar anläggningen för oss så måste antagligen hemmamatchen flyttas, säger Gefle IF:s ordförande Leif Lindstrand.

Enligt Sören Carlsson på fotbollsförbundets tävlingskommitté blir inte tal om att flytta en hel omgång i superettan.

- Vi kommer ta varje fall för sig och kanske tvingas skjuta upp vissa matcher, men inte ställa in en hel omgång, säger han.

Johanna Garå