Norrköping var nere för räkning

”Det blev en del hårda ord i paus”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
HETA KÄNSLOR I DERBYT Jubel i Åtvidaberg sedan Henric Karlsson gjort 2-0. Dime Jankulovski i Norrköpingsburen protesterar förgäves.
FOTBOLL

Åtta poäng på sex matcher.

Och underläge med 0-2 i det klassiska derbyt mot Åtvidaberg.

En sen upphämtning räddade IFK Norrköping från en fullblodskris.

Det hade muttrats mycket i stugorna i Östergötland redan före matchen i går.

Återtåget till allsvenskan har inte alls gått så smärtfritt som en del supportrar hade hoppats. Egentligen har det inte ens börjat rulla ännu.

Derbyt mot Åtvidaberg - det första på 21 år - var chansen att upprätta hedern och börja bygga självförtroende.

Och så börjar det katastrofalt. Åtvidaberg var först på nästan varenda boll i första halvlek och gick helt rättvist till vila i ledning med 1-0.

Sumiala kvitterade

- Vi visste precis vilken matchbild som väntade och hur taggade Åtvid skulle vara, ändå är vi inte beredda på den fajt som det blir. Då är besvikelsen stor. Det var första gången, men det blev en del hårda ord i paus. Jag var kort och tuff och lämnade omklädningsrummet efter bara några minuter.

Vilka tankar gick genom ditt huvud när Åtvidaberg gick upp och gjorde 2-0 direkt i andra halvlek?

- Som tränare är man som tur är funtad så att väldigt lite existerar förutom de 90 minuter man precis är uppe i. Jag började direkt formera om laget och fundera på vad fasen som gick att göra för att vända på matchen, säger Ericson.

Hans klurande gav resultat direkt. Niclas Fredriksson reducerade omgående och Antti Sumiala kvitterade. Men 2-2 var ändå en missräkning för Norrköping.

- Nu är det viktigt att jag och spelarna tar upp och diskuterar igenom vad som gick fel och reder ut det, säger Håkan Ericson.

Norrköpings svaga start

Erik Niva