Avytaren räddade Norrköping

Publikfest när Ström kvitterade på övertid: Oerhört kul

1 av 2 | Foto: JAN JOHANNESSEN
Sylvia såg överraskande ut att få med sig alla tre poängen från derbyt mot Norrköping. Men Sylvias 2-1-ledning kvitterades i den andra tilläggsminuten av inhopparen Mikael Ström.
FOTBOLL

Publiksiffran och den festliga inramningen hade platsat i allsvenskan. Men inte spelet. En avbytare räddade på stopptid ex-allsvenska Norrköping från förlust mot lokalkonkurrenten och seriejumbon Sylvia inför 14 011 åskådare på Idrottsparken.

- Vi måste höja oss på alla punkter för att kunna nå allsvenskan i år, säger poängräddaren Mikael Ström, 26.

"Jag hann sikta"

I den 92:a minuten slog försvarsdoldisen till på vinst och förlust.

- Inspelet från Gudmundur Mete letade sig fram till mig. Jag hann tänka och sikta. Det var otroligt skönt att se bollen gå in, säger Mikael ström.

Norrköpings nye tränare Stefan Hellberg med ett långt förflutet i Sylvia var trots allt ganska nöjd med resultatet.

-Med tanke på vår usla första halvlek så känns det skönt med en poäng, säger Stefan Hellberg.

I stället var det kollegan och gamle vännen hos seriejumbon som var missnöjd.

-Vi borde ha vunnit matchen. Det var jäkligt trist att vi släppte in ett sånt mål på stopptid, säger Sylvias tränare Mats Karlsson.

Ström fick chansen när givne Mikael Roth vrickade sin dyrbara vänsterfot redan efter fem minuters spel.

-Det har gått lite upp och ner för mig tidigare under säsongen. Och någon målskytt är jag ju inte. Men att få näta i ett så viktigt läge inför så mycket publik var oerhört kul, säger Mikael Ström.

Länge, mycket länge, såg händelserna ut att gå Sylvias väg. Det var lillebror som hade idéerna, intentionerna, viljan krävdes för att vinna. Storebror Norrköping tittade på och hade - ingenting. När gamle Norrköpingsspelaren Fredrik Åström gjorde 2-1 till Sylvia såg det ut som derbyfiaskot var ett faktum för gamla storlaget "Peking".

-I pausen rannsakade vi oss själva och i andra halvlek blev det bättre. Med tanke på hur matchen gestaltade sig är jag ganska nöjd med en pinne, säger Stefan Hellberg.

En viss Hellberg-effekt kan skönjas. Sedan Håkan Ericson avgick är Norrköping obesegrat. Men fortfarande finns en hel del saker att förbättra.

"Alla kan bättre"

-Tyvärr har vi otroligt svårt att föra spelet, säger Stefan Hellberg.

Vad krävs för att ni ska nå allsvensk klass?

-Nya spelare, säger Stefan Hellberg. Men alla kan betydligt bättre än i dag och än har vi chansen.

På läktaren satt fotbollsexperten Thomas Nordahl och led.

-Norrköping var svaga i dag. Jag har ingen ledarroll i klubben längre, och tur är väl det (skratt), säger Thomas Nordahl.

Sylvias vänsterback Lars Ström fördes till sjukhus efter derbyt mot Norrköping.

Dawid Banaczeks tuffa tackling i mitten av andra halvlek tog olyckligt. Med vingliga steg lämnade Ström banan med hjärnskakning.

-Lars Ström var helt borta efter händelsen och får vara kvar på sjukhuset för observation under natten. Men jag tror inte att det är någon större fara, säger Sylvias tränare Mats Karlsson.

Andra publikfester

Magnus Helander