Häcken - på väg mot allsvenskan

Storseger i går: Det ser riktigt bra ut

FOTBOLL

5-0 mot Gefle innebär att Häcken närmar sig allsvenskan. Igen.

Efter två år i superettan kan laget vara på väg tillbaka til högsta serien.

Foto: BILDBYRÅN
Dioh Williams gjorde 2-0-målet för Häcken. Slutresultatet skrevs till 5-0 mot Gefle.

Häcken kom tillbaka från söndagens 1-2-förlust mot Kalmar FF på bästa sätt. Vinsten mot Gefle ger häng på Trelleborg och andraplatsen.

- Det ser riktigt bra ut. Vi har både Frölunda och Trelleborg kvar att spela mot och med den fina mix av ungt och gammalt vi har, så tror jag vi tar en av platserna två eller tre, säger Häckens tränare Mikael Källström.

Rese i försvaret

Han hade mycket annat att glädja sig åt. I försvaret var Johan Lind en rese tillsammans med Tuomas Uusimäki och offensivt levde Häcken upp till de krav som ställdes på laget inför matchen mot nya bottenlaget Gefle. Nya - eftersom laget rasar allt längre ned i tabellen för varje match som spelas.

Gefle som inte har vunnit på sju omgångar inledde däremot matchen piggt. Därför kom 1-0 till Häcken något oväntat. Tobias Hysén sköt in målet efter att ha fått en boll serverad av Jimmy Dixon efter en hörna.

Defilering i andra

19-årige Dioh Williams från Liberia placerade senare in 2-0 förbi Geflemålvakten. 3-0 kom sedan lika logiskt som rättvist. Andra halvlek var en ren defilering.

För Häcken väntar närmast hemmamatch mot Åtvidaberg på tisdag. Vid seger står kampen om plats två och tre mellan Frölunda, Häcken och Trelleborg.

- Det är allsvenskan som varit vår målsättning hela året, säger Källström.

Pierre Matteioni