Hasse Blomqvist till Gais

”Det var enda alternativet”

FOTBOLL

GÖTEBORG

"Finns bara en Hasse Blomqvist", sjöng Blåvittfansen i våras. Snart har denne Blomqvist spelat i de flesta av Göteborgsklubbarna.

- Gais var enda alternativet till slut, säger han.

Hasse B.

Det senaste året har varit omtumlande för spelgeniet, som missade flera års spel på grund av en svår skada.

Blomqvist fick chansen i sitt favoritlag IFK Göteborg och gjorde en sensationell och drömlik comeback med två mål mot Malmö FF i hemmapremiären i årets allsvenska.

Sedan blev han skadad och hittade aldrig tillbaka till vårformen. Blomqvist lånades ut till Västra Frölunda, men siktade in sig på en återkomst i Blåvitt i vinter.

- Jag fick beskedet nyligen att jag inte ingick i deras (Blåvitts) planer för en startelva. När då Gais intresse dök så kändes det rätt, säger Hasse Blomqvist, som känner sig både frisk i kroppen och vältränad.

Varför inte stanna i Frölunda?

- Det känns som om Gais satsar mer. Ekonomiskt är det också en viss skillnad. Intresset är också ett helt annat kring Gais än Västra Frölunda, säger han.

Enligt uppgift betalar Gais under en halv miljon kronor för att köpa loss 28-åringen. Blåvitt har dock en klausul där de, om de så önskar, kan köpa tillbaks Blomqvist efter nästa säsong.

Michael Wagner