IFK Norrköpings skyttekung bänkad

Tränaren vill ha stark bänk

FOTBOLL

IFK Norrköping har i kväll chansen att återta ledningen i superettan.

Då får inte anfallsstjärnan Andreas Alm plats i startelvan.

Anledningen: Stefan Hellberg vill ha en stark bänk.

Foto: BILDBYRÅN
BÄNKAD Norrköpings Andreas Alm får inte starta i kvällens superetta-match mot Frölunda. Anledningen: Tränaren Stefan Hellberg vill ha en stark bänk.

Andreas Alm var Norrköpings bäste målskytt i fjol och nära att skjuta ”Peking” till allsvenskan.

I kväll möter östgötarna Frölunda och Alm ställs utanför startelvan, trots att han inlett superettan bra och bland annat gjort två mål.

”Tuff matchperiod”

Tränaren Stefan Hellberg motiverar varför på nätsidan Svenska Fans:

– Vi får en väldigt stark bänk, med en spelare som vi vet kan komma in och avgöra en jämn match, om det skulle bli så. Vi har just nu en helt otrolig situation, med en skadefri trupp, sånär som på Timmy Zetterqvist. Det känns bra att ha, nu när vi går in i en tuff matchperiod.

I Göteborg är tongångarna de precis motsatta. Frölunda är jumbo i serie, utan seger, med en närmast osannolikt hårt skadedrabbad trupp.

– Vi har faktiskt ett riktigt bra lag där "alla" tyvärr är skadade samtidigt. En spelare åt gången hade varit att föredra, säger Frölundas fotbollsansvarige Benno Lindblom till GP.

Nu diskuteras att eventuellt låna spelare av ”storebror” IFK Göteborg som man har samarbete med.

Knackig Örebrostart

Det spelas ytterligare två matcher i superettan i kväll. Två gamla klassiska lag drabbar samman på Gamla Ullevi – Gais och Åtvidaberg. Båda lagen går vid seger upp i serieledning om Norrköping skulle tappa poäng mot Frölunda. På Arosvallen drabbar två före detta allsvenskar samman, Västerås och Örebro. En viktig match, särskilt för Örebro, som siktar på att ta sig tillbaka till allsvenskan direkt men fått en knackig start på superettan.

Johan D Lundin ([email protected])