Två års väntan äntligen över

Hyllad av Råsunda: Fantasktiskt

FOTBOLL

Två års längtan är över

- Fantastiskt skönt, jag visste ju aldrig om jag skulle få göra mål igen, säger Andreas Andersson, efter sitt mål i AIK:s 3-1-seger mot Boden.

Men Sportbladet kan i dag avslöja att Andersson inte spelar mot Örebro på söndag.

Foto: gustav mårtensson
äntligen Andreas Andersson trodde ett tag att han inte skulle komma tillbaka efter sina skador. I går visade han dock motsatsen. "Fantastiskt skönt", förklarade han för Sportbladet efter matchen – och målet.

Milan led en av sina mest bittra förluster genom tiderna i går i Champions League-finalen mot Liverpool.

Men en före detta Milanspelare var en stor vinnare i går, om än på en helt annan arena och på en helt annan nivå.

- Fantastiskt skönt, jag visste ju aldrig om jag skulle få göra mål igen, säger Andreas Andersson, 31.

19 maj 2003 var senaste gången Andersson gjorde mål. Då gjorde han båda i AIK:s 2-1-seger mot Landskrona borta.

Mindre än två månader senare gick korsbandet av och resten vet ni.

Stående ovationer

I går gjorde Andersson sin andra match från start och efter en halvtimme kom det förlösande målet som betydde 2-0 till AIK mot Boden. Med en vacker yttersida tryckte Andreas upp bollen i vänsterkrysset.

Glädjen efteråt gick inte att ta miste på - varken hos Andreas, lagkamraterna eller de 7031 på Råsunda som ställde sig upp och gav honom en stående ovation.

- Klart det blir mycket spontanitet när man kämpat och slitet i...fan vet hur länge. Det blev alltihop på en gång - jag gjorde mål och vi fick den trepoängare som vi behövde, säger Andersson.

Men mot Örebro på söndag är han inte med.

- Det är på plastgräs, och ett plastgräs som inte ens är bra, så det ödet ska vi inte utmana, säger tränaren Rickard Norling.

Därmed lär det bli ännu en ny anfallskonstellation för AIK på söndag efter att Norling i går, för femte gången på sju matcher, startat med ännu en ny anfallsduo.

- Det är många nya spelare och man behöver hitta de perfekta kombinationerna för att få ut maximalt från både individerna och kollektivet, säger Norling.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM