Äntligen, AIK

Spelade ut Örebro: Det blev en riktig urladdning

Foto: björn lindahl
skrattmatch AIK-spelarna kan äntligen le och jubla igen. 5–0 borta mot Örebro var ett styrkebesked. Nu är laget trea i tabellen.
FOTBOLL

ÖREBRO. För tre omgångar sedan satt Daniel Hoch och Andreas Eriksson på läktaren – petade ur truppen.

I går spelade de tillsammans i AIK:s anfall.

Då blev det 5–0 mot Örebro – borta.

Just Daniel Hoch och Andreas Eriksson var i högsta grad inblandade den viktiga segern som gjorde att AIK klättrade till tredje plats.

Hoch gjorde 1–0, framspelad av Eriksson.

Sedan spelade Eriksson fram Daniel Tjernström till 2–0.

Vid 4–0-målet, som kom efter rena propagandaspelet, var det Eriksson som hittade Hoch som hittade en fristående Dennis Östlundh.

För tre omgångar sedan möttes AIK och Ljungskile på Råsunda. Matchen slutade 1–1 och AIK:s anfallsspel lämnade en hel del i övrigt att önska.

Platsade inte

Då fick varken Daniel Hoch eller Andreas Eriksson plats på bänken, båda var petade ur truppen av tränaren Rikard Norling.

I dag gjorde båda succé. Hur kan det svänga så snabbt, Rikard?

– Det tyder på att vi har bred trupp och bra konkurrens. Vi måste se det som ett girolopp där olika killar ligger längst fram och växeldrar. Nästa gång kan det vara en annan cyklist där framme.

Efter matchen var det glada och lättade miner i omklädningsrummet.

Efter ett antal blytunga förluster, svettiga kryss och krampaktiga segrar fick AIK äntligen ta en riktig storseger där spelet fungerade över hela planen.

– Vi började sådär, det var en jobbig motvind, men sedan kom målen och det blev en riktig urladdning till slut, säger Andreas Eriksson.

”Fick bra träff”

AIK hade hela tio avslut på mål varav fem gick i mål.

– Örebro försökte bjuda upp till spel. Självklart är det lättare att möta ett lag som anfaller också, säger Daniel Hoch vars 1–0-avslut i närmsta krysset hörde till matchens höjdpunkter.

– Jag fick bra träff.

Du var utanför truppen för tre matcher sedan, i dag gör du ett mål och två assist. Kommentar?

– Jag hoppade in och gjorde mål mot Mjällby och sedan dess har jag känt mig på gång. Nu hoppas jag att det fortsätter att gå bra, det här var bara en match.

Andreas Eriksson:

– Vi har många anfallare i truppen. Jag var sjuk mot BP och Ljungskile-matchen kom tätt efter den. De som gjorde det bra då fick fortsatt förtroende. Nu hoppas jag få fortsätta spela, men man kan aldrig vara säker.

Målfest – så gick den till

Robert Laul