TRELLEBORGEN

Trelleborg släpper in minst mål i superettan - någonsin

Foto: Bildbyrån
Försvarsmur Trelleborg har släppt in 6 mål på 23 matcher.
FOTBOLL

TRELLEBORG

Glöm Tjongavallen - nu kallas Trelleborgs hemmaarena Vångavallen för Betongvallen.

Foto: Bildbyrån
Fredrik Persson.

Sex insläppta mål efter 23 spelade omgångar.

Ett makalöst rekord - men succémålvakten Fredrik Persson räknar med extra hård träning efter gårdagens insläppta straff.

- Vilket hjärnsläpp av mig. Jag ser precis vad han ska göra och behöver inte alls gå på bollen. Ändå rusar jag iväg och drar ner honom. Och sen kastar jag mig åt fel håll på straffen. Man ska aldrig kasta sig för tidigt, säger den minst sagt självkritiske målvakten.

Hans tränare Jan Ericsson som bland en lång rad toppmålvakter exempelvis har fostrat landslagsmålvakten Andreas Isaksson har förbjudit Fritz att göra just såna dumheter som han gjorde mot Sundsvall. Att han räddade segern med ett par kanonräddningar räknas liksom inte.

Sex insläppta på 22 matcher - reservmålvakten Niclas Jeppsson har fått hoppa in och ersätta i en match, samt stått i en från start utan att släppa in något mål.

Klarar ni att gå genom serien utan att nå upp till tvåsiffrigt för insläppta mål?

- Förhoppningsvis, men inte om jag gör såna här misstag igen, säger Fritz.

Thylander optimist

Serieseger och/eller allsvenskt avancemang vill han inte prata om trots att det är åtta poäng ner till Örebro på kvalplatsen och bara 21 poäng att spela om.

- Om vi så hade haft 20 poäng upp hade jag aldrig sagt att det är klart. Den sista poängen kan alltid vara jäkligt svår att ta, säger Fritz.

Mittfältskämpen Mattias Thylander vågar dock vara mer optimistisk.

- Jag tror att vi klarar det. Vi har haft vår svacka när vi spelade två 0-0-matcher och sen förlorade mot Qviding med 0-1.

- Nu är alla hungriga igen. Alla vill spela, alla vill vinna.

Lagen som släppt in minst mål efter 23 omgångar i Superettan

Stefan Alfelt