”Det här var vår stora chans”

Brommapojkarna deppade på Grimsta IP

Foto: Gunnar Seijbold/Kamerapress
Tungt, BP 1-2 mot Trelleborg räckte inte. Örebro tar den andra direktplatsen till allsvenskan. Nu väntar kval för Brommapojkarna.
FOTBOLL

Ett stolpskott och en reducering i den sista matchminuten.

Närmare än så kom inte Brommapojkarna den allsvenska direktplatsen – även om det länge såg ut som om Assyriska skulle ordna festen på Grimsta.

- Det känns givetvis väldigt tungt. Det här var vår stora chans, säger BP:s assisterande tränare Roger Franzén.

Över 4000 personer hade letat sig till Grimsta IP för att se Brommapojkarna spela sig upp i allsvenskan. Men då krävdes en seger om nu inte Örebro skulle tappa poäng.

Och det började bra för hemmalaget som radade upp chanser mot Fredrik Persson i gästernas mål. Efter bara nio minuter fick hemmalaget en dubbelchans sedan Persson lämnat retur, men bollen gick till slut utanför och chansen rann ut i sanden.

Även Trelleborg skapade chanser i den första halvleken och den bästa kom bara minuterna innan paus. Jonas Bjurström sköt ett skott som målvakten Kristoffer Björklund släppte retur på, och där dök Michael Mensah upp och slog bollen i mål. Men då hade redan den assisterande domaren hade redan vinkat för offside.

Strax efteråt kom halvlekens bästa chans när Joakim Hagernäs fick skottläge, men skottet gick via innerstolpen och ut – och det var fortsatt mållöst i paus.

Trelleborg dominerade i andra halvlek

Precis innan paus kom beskedet från Örebro, hemmalaget hade tagit ledningen mot Assyriska och därmed var det just Örebro som hade den allsvenska platsen. En bit in på den andra halvleken kom nästa kalldusch för hemmalaget.

Efter en hörna kunde Yousef Fahkro nicka in ledningsmålet för gästerna. Samtidigt kom rapporter om att Assyriska hade kvitterat på Behrn Arena i Örebro, och därmed var alltså Brommapojkarna tillbaka på en allsvensk plats igen. Spelmässigt var det dock fortfarande tungt för BP som inte orkade stå emot i den andra halvleken.

Knappt 20 minuter fån slutet kom också tvåan för Trelleborg. Målskytten Fahkro hittade fram till Michael Mensah som överlistade Kristoffer Björklund i hemmamålet.

Malmströms fullträff var förgäves

Bara sju minuter från slutet kom också mardrömsbeskedet från matchspeakern. I Örebro hade nämligen Nedim Halilovic gett hemmalaget ledningen med 2-1, och nu krävdes alltså tre mål för att BP skulle bli direktkvalificerade för allsvenskan. Det blev ett mål för hemmalaget, men Håkan Malmströms reducering på stopptid var betydelselös.

- Det känns givetvis väldigt tungt. Det här var vår stora chans, vi hade allt i egna händer. Jag tycker ändå vi hade bra koll i den första halvleken. Vi var egentligen bara rädda för två saker, deras fasta situationer och snabba omställningar. Det var just detta som sänkte oss i den andra halvleken. När dom gör 2-0 så innebar det att vi måste göra tre mål, och det blev allt för tungt, säger Brommapojkarnas assisterande tränare Roger Franzén till sportbladet.se.

En som däremot var nöjd efter slutsignalen var Trelleborgs målvakt, Fredrik Persson, vars uttalande efter förra omgången varit omdiskuterat i veckan.

- Det var riktig skönt det här, men det känns lite irriterande att släppa in det där målet i slutet. Jag tror inte att skriverierna har påverkat oss så mycket. Vi har hela tiden koncentrerat oss på att gå ut och göra vårt jobb, precis som i alla andra matcher. Det konstiga är att alla har verkade tro att vi skulle vinna enkelt mot Brommapojkarna, många tänkte nog inte på att Brommapojkarna faktiskt låg tvåa i serien inför kvällens match, säger Trelleborgs målvaktshjälte Fredrik Persson till sportbladet.se.

Magnus Jansson , Rickard Westman

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan