Öis: Vi fixar hans avtal

Klubben tror på Allbäck till sommaren

Foto: BILDBYRÅN
Hemvändare Marcus Allbäck lämnade Örgryte 2000 – nu kan han vara på väg tillbaka.
FOTBOLL

Marcus Allbäck, 35, ska ha bestämt sig.

Örgryte tror på anfallaren till sommaren – om klubben kan erbjuda ett lika bra avtal som övriga intresserade allsvenska klubbar.

– Det är jag övertygad om att vi fixar, säger ordföranden Lars Ranäng.

Enligt Lars Ranäng är det i praktiken klart att Marcus flyttar hem till Sverige till sommaren då kontraktet med FCK går ut.

– Ja, det verkar så. Och han kommer att bosätta i Göteborg, det vet vi, säger Örgrytes ordförande.

Beskedet Marcus Allbäck nu har gett till Öis, enligt Ranäng, är att han väljer spel i moderklubben om de erbjuder ett avtal som ekonomiskt och framtidsmässigt totalt sett matchar det som övriga intresserade allsvenska klubbar erbjuder. I första hand rör det sig om IFK Göteborg, Elfsborg och Halmstad men även Helsingborg och Malmö.

”Har bra grejer på gång”

– Det är jag övertygad om att vi fixar. För Marcus handlar det inte bara om pengar, utan även om att hjälpa honom med vad han ska göra efter karriären och vid sidan av spel i superettan eller allsvenskan.

– Vi har andra bra grejer på gång, mer än att bara erbjuda pengar, säger Ranäng.

”Klart inom en månad”

Ett jobb inom Öisorganisationen?

– Det behöver det inte vara, men det kan vara ett alternativ.

Marcus Allbäck själv säger att han fortfarande funderar över sin framtid:

– Jag har inte fått något förslag från Örgryte än så det har jag svårt att ta ställning till. Jag har inte ens bestämt mig för om jag ska flytta hem till Sverige till sommaren.

Men på en punkt är Allbäck och Ranäng överens – ett besked från forwarden kan komma inom kort.

– Jag kommer definitivt bestämma mig innan danska ligan är färdigspelad. Det är ju inte bara mig det handlar om utan även min fru och våra barn. Det kan bli inom en ganska snar framtid.

– Jag är optimistisk och tror att det här är klart inom en månad, säger Ranäng.

Inga bud från andra klubbar

Största hotet mot att Allbäck spelar i Öis från och med sommaren 2008 är att en utländsk klubb kliver in med ett ekonomiskt erbjudande Allbäck och hans familj inte kan motstå.

– Men jag tror inte det blir så. I dagsläget finns inga sådana bud och det är inte många utländska klubbar som köper en 35-åring, säger Lars Ranäng.