”Det sjukaste jag har varit med om”

Richardsson släppte åtta bollar

Foto: Daniel Stiller
Paulinho på väg att göra mål på Richardsson.
FOTBOLL

Sirius kom till Rambergsvallen med gott självförtroende efter tre raka segrar.

De åkte därifrån med noll poäng och åtta insläppa mål.

– Pinsamt, säger målvakten Richard Richardsson efter 8–0-förlusten.

Sedan Richard Richardsson kom till Sirius i mitten av juli har laget fått ordentlig ordning på sitt försvar. Tillsammans med ett annat nyförvärv, mittbacken Haris Skenderovic, har han stor del i Sirius uppryckning. Bland annat har det blivit tre raka segrar och en klättring ovanför strecken.

– På de fem senaste matcherna har vi inte släppt in ett enda spelmål, något kom på straff och något annat kom på hörna, säger han till sportbladet.se.

Lossnade för Häcken

Det var fram till kvällens match vill säga. Häcken borta såg inte ut som en omöjlig uppgift trots att Hisingsgänget huserar strax bakom den absoluta toppen. Hemmalaget hade sju raka matcher utan seger, men mot Sirius lossnade det rejält. Minst sagt.

– Det här är det sjukaste jag har varit med om. Jag har släppt in fyra mål i någon match och då har man väl känt att man ska ta någon boll. Nu tycker jag inte att det är någon jag ska ta, säger Richard Richardsson.

Enkelt för hemmalaget

Nej, åtta gånger fick han kröka rygg och var mer eller mindre chanslös varje gång. Så frågan är, vad sjutton hände egentligen?

– Efter första halvlek kändes det okej. Deras ledningsmål var ett självmål och inte mycket att säga om, men i övrigt tycker jag inte att de hade så mycket. Sedan gör de 2–0 direkt i början av andra och sedan blir (Pierre) Gallo utvisad och då kändes det kört, men för det behöver vi ju inte låta de springa omkring i vårat straffområde, säger Richardsson.

Precis så var det. Häcken kunde, utan att anstränga sig nämnvärt, leka sig fram till ytterligare sex mål och Sirius-spelarna stod och såg på.

– Det här var pinsamt, säger Sirius-målvakten.

Föga tröst då att han åtminstone fick vara med om historia. Häckens 8–0-seger är den största i superettanhistorien och det enda spelarna i Sirius lär få för det är en rejäl utskällning.

– Tränarna har inte sagt något ännu. Det var knäpptyst i omklädningsrummet och nu sitter vi i bussen på väg till hotellet. Vi får nog en omgång där efter middagen, tror Richardsson.

Som om det inte räckte den omgång laget fick på Rambergsvallen.