Kortet som fick Allbäck att se rött

Stjärnan rasande efter derbyt: Domaren höll för låg nivå för att kommentera

Situationen där Allbäck fick sin andra varning.
FOTBOLL

Örgryte kryssade i toppderbyt mot Häcken och marscherar vidare mot allsvenskan.

Efterspelet handlade mest om Marcus Allbäcks tuffa tackling – och röda kort.

– Domaren höll för låg kvalité för att kommentera, säger Öis-stjärnan.

Det täta derbyt inför 3415 åskådare på Valhalla IP var inne i slutminuten när Marcus Allbäck åkte på sitt andra gula kort i matchen och visades av banan efter en tuff tackling mot Häcken-försvararen Johan Lind.

Tv-bilderna visar hur Allbäck i hög fart går in i en glidtackling som skickar både bollen och Lind av planen, en situation som domaren Antti Kanerva uppfattade som vårdslös och värd en varning.

Allbäck själv hade mycket svårt att acceptera domslutet och argumenterade länge för sin sak innan han motvilligt lämnade derbyt.

Efteråt var han fortfarande förbannad över korten som innebär att veteranen är avstängd och missar nästa match mot Qviding.

– I ett derby är det alltid extra tufft och grinigt. Då måste man ha domare som klarar av en sådan situation, säger Allbäck till TT.

I en annan intervju med TV 4 var anfallaren än mer kritisk.

Var det rätt att visa ut dig?

– Nej, men sett över hela är det för dålig kvalité på domaren. De begär att vi ska ha högsta kvalité och vi tränar varje dag för det här...och att då ha en kvalité som den här är för lågt för att kommentera.

Även Pavel Zavadil varnades och missar Qviding-mötet.

Efter att Häckens Paulinho dragit in 1–0 via en urläcker frispark kvitterade Alexander Mellqvist på nick i den 33:e minuten, en räddad poäng som innebär att Örgryte med fem omgångar leder serien med sex poäng före tvåan Assyriska.