Anklagar Vasalund för utpressning

Anmäler klubben till Fifa

Foto: Carolina Byrmo
William Amamoo.
FOTBOLL

Vasalunds målvakt William Amamoo anklagar sin egen klubb för utpressning.

Enligt målvakten har klubben tvingat honom att avstå från sin lön under ett landslagsuppdrag med Ghana. Fallet är nu anmält till Fifa.

– De kom med pappret och sa att jag skulle skriva under – annars skulle jag inte få tillbaka passet, säger Amamoo till Dagens Nyheter.

William Amamoo var uttagen till Ghanas VM-kvalmatch mot Sudan 6 september och träningslandskampen mot Japan den 9. Målvakten skrev innan resan under ett papper där han gick med på att avstå från sin lön från Vasalund de 9,5 dagar som landslagsuppdraget varade.

Men enligt Amamoo så tvingades han att skriva på pappret.

–?De sa ”vi behöver ta en kopia på ditt pass för att göra en grej på kansliet”. Sedan tog det någon dag innan de kom med pappret och sa att jag skulle skriva under – annars skulle jag inte få tillbaka passet, säger William Amamoo.

–?Jag blev jättechockad och ledsen. Det ska inte kosta pengar att spela för sitt landslag.

”Förstår inte vad han pratar om”

Målvakten har nu kontaktat Fifa och bett dem att utreda frågan. Vasalund förstår inte kritiken.

–?Jag förstår inte varför han pratar om passet. Det får stå för honom. Vi hade en överenskommelse som han valde att skriva på. Det är inga konstigheter.

–?Är det så att vi har brutit mot några allmänna regler så kommer vi självklart att rätta till det, säger Vasalunds kanslichef Hans Tapper.

Amamoo har varit petad större delen av säsongen och hävdar att det beror på att han vägrat förlänga sitt nuvarande avtal med klubben. Löneavdraget ska, enligt honom, vara ett sätt att få honom att lämna Vasalund.