”Erbjöds bara ren spelarroll”

Blomqvist om avskedet

Foto: LENNART MÅNSSON
Jesper Blomqvist som spelande tränare i Enköping.
FOTBOLL

Jesper Blomqvist berättar nu för första gången om avskedet från Enköpings SK.

Den gamle landslagshjälten säger att ESK:s version av spelet innan uppbrottet inte stämmer.

– Det förslag jag fick var ingen Gais-lösning. De ville ha in en ny röst utifrån och att jag bara skulle ägna mig åt fotboll, säger Blomqvist till Sportbladet.

Enköpings SK meddelade nyligen att tränaren Jesper Blomqvist fått sparken.

Klubben hävdade att de erbjudit Blomqvist en ny tränarroll under Rolf Zetterlund, som var tilltänkt som ny huvudansvarig.

– Vi erbjöd Jesper att jobba under Rolf Zetterlund, men det förslaget tackade han nej till, sa Enköping Fotboll AB:s styrelseordförande Gustaf af Jochnick.

”Var något helt annat”

Men när Blomqvist nu talar ut om avskedet ger han en helt annan version av händelserna. Erbjudandet som presenterades för 35-åringen handlade bara om en ren spelarroll.

– Det var ingen Gais-lösning utan något helt annat. Det som förmedlats är missvisande. Förslaget jag fick var att jag inte skulle träna alls mer utan bara spela. Det var inte något förslag heller egentligen. De ville bara att jag skulle säga ja eller nej, och då sa jag nej.

Klubbens påstående att Blomqvist erbjöds en ny ledarroll vill han inte kommentera.

– Jag säger bara att det förslag jag fick var ingen Gais-lösning utan något helt annat. De ville ha in en ny röst utifrån och att jag bara skulle ägna mig åt fotboll.

Hur tänker du kring framtiden?

– Jag har inte hunnit fundera så mycket. Nu blev beslutet som det blev och jag får respektera det så. Just nu vill jag bara ta det lugnt så får vi se vad som händer.

Hur ser du på hur klubben har skött det här?

– Jag har inga mer kommentarer med respekt för pågående säsong. Det där får vi ta när säsongen är över.

ARTIKELN HANDLAR OM