Batan kan skjuta egna klubben till superettan

”Assyriska i hjärtat”

FOTBOLL

Djurgårdens Stefan Batan sitter i ett känsligt läge inför kvalet till allsvenskan.

Mittfältaren är utlånad till Assyriska och riskerar nu att skjuta ner sin egen klubb i superettan.

– Assyriska är min moderklubb och den klubb där jag har mitt hjärta, så det blir nog inga problem, säger Batan till länstidningen i Södertälje.

Foto: Bildbyrån
Stefan Batan.

Stefan Batan har kontrakt med Djurgården över 2010 men har varit utlånad till moderklubben Assyriska sedan 2008. När låneavtalet skrevs tänkte ingen på risken att lagen skulle mötas i ett kval och att skriva in i kontraktet att Batan då inte får spela.

”Assyriska är klubben i mitt hjärta”

Mittfältaren kan nu skjuta ner sin egen arbetsgivare i superettan när kvalet inleds på onsdag. Något han enligt egen utsago inte skulle ha några problem med.

– Det är klart det ska bli speciellt att möta klubben som lånat ut mig och mina gamla lagkamrater, men man får vara professionell. Samtidigt är Assyriska min moderklubb och den klubb där jag har mitt hjärta, så det blir nog inga problem, säger Stefan.

”Det är Djurgården som har pressen”

24-åringen har inte fått förtroendet i Djurgården sedan övergången 2006 och har nu chans till revansch.

– Det är Djurgården som har all press på sig, det är de som riskerar att åka ur. Det är skönt att spela utan press, det är lättare att prestera då. Sedan har vi redan tålt lite press, när vi klarade att komma tillbaka tre gånger mot Jönköping, säger Stefan Batan.