Batan fick benet söndersparkat

”Det knakade till”

FOTBOLL

Stefan Batan missar Assyriskas retur mot Djurgården i det allsvenska kvalet på söndag.

Mittfältaren fick kliva av redan efter dryga kvarten i det första mötet och röntgen visar en faktur på benet.

– Jag fick en spark och det knakade till när jag försökte stå på det, säger Batan till Sportbladet.

Foto: FOTO: SCANPIX
Stefan Batan.

Stefan Batan tvingades kliva av redan i den 17:e minuten i 2-0-segern i det allsvenska kvalet mot Djurgården. Mittfältaren, utlånad från just Djurgården, bars ut på bår efter en närkamp.

– Jag fick en spark och kände direkt att något inte stämde. Det knakade till när jag försökte stå på det. Jag ville inte byta men det gick inte och läkaren skickade mig till sjukhus, säger Batan.

Slipper operation

Sparken träffade precis vid sidan av benskyddet och läkarna kunde där konstatera att 24-åringen har en fraktur på benet.

– Det är inte foten som någon skrev utan benet, precis utanför benskyddet och lite framför vaden. Det är ett negativt men samtidigt också positivt besked. Jag slipper operation och gips och kan vara tillbaka redan om fyra veckor. Men det negativa är att jag missar returen mot Djurgården.

”Blir klubblös”

Batans kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen och mycket talar för att mittfältaren blir kvar i Assyriska, som då kan vara ett allsvenskt lag.

– Jag blir ju klubblös men Assyriska är absolut intressant. Vi har en bra position nu också men det är 90 minuter kvar. Det kommer bli tufft för Djurgården och vi är i en bra sits.