IFK:s fans stod fel – kostar 25 000 kr

”Tycker det är jättetråkigt”

FOTBOLL

FK Norrköping har inte bara problem med den sportsliga biten.

Klubben har brutit mot läktarregler och får därför böta 25 000 kronor.

– Vi visste om att det inte var tillåtet, säger säkerhetsansvarige Eva Åberg till Folkbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Hemmamatchen mot Ljungskile i början av oktober blev en dyrbar historia för IFK Norrköping. Klubben hade uppfyllt supportrarnas önskan om att att få stå på östra läktaren, men där finns inga avgränsningar eller andra säkerhetsåtgärder som krävs enligt förbundets regelverk. Det kostar superettanlaget 25 000 kronor, rapporterar Folkbladet.

”Inga incidenter...”

– Man kan tycka att det är mycket pengar eftersom det inte hände någonting särskilt i samband med den matchen. Det var inga incidenter eller så. Jag tycker det är jättetråkigt. Föreningen kunde gjort roligare saker med de pengarna, säger Eva Åberg som alltså var medveten om att klubben bröt mot reglerna.

IFK har överklagat

– Det var ett gammalt löfte vi ville hålla till Peking Fanz. De vill naturligtvis helst stå på östra läktaren men tyvärr har vi inga pengar så vi kan göra de justeringar som krävs på arenan. Nästa år blir norra läktaren som gäller för klacken, säger hon till tidningen.

Styrelseledamoten Jörgen Lindström hävdar dock att man inte brutit mot några regler.

– Däremot fanns det rekommendationer om att inte låta publiken stå där. Vi är väldigt besvikna över beskedet men har överklagat domen, säger han till Folkbladet.