”En värre känsla att vara tränare”

Laget säkrade 3 poäng
redan i tredje minuten

FOTBOLL

LANDSKRONA. Mål i tredje minuten och tre poäng. Men trots drömstarten led Henrik Larsson sig genom sin tränardebut.

– Det är en betydligt värre känsla att vara tränare, som spelare kan du påverka en match på ett helt annat sätt, säger Larsson till Sportbladet.

Henrik Larsson gjorde tränarentré på Landskrona IP iklädd jeans, kavaj och ett brett leende.

Ett leende som kom att växa ytterligare redan i tredje minuten då Landskrona Bois fick sin andra hörna. Precis som vid den första vinkade Larsson in alla spelare utom en i närheten av offensivt straffområde – och Nicklas Nielsen, 17, nickade in ledningsmålet.

Bra start

Men efter målet föll Bois tillbaka, Larsson drog på sig vinterjackan över kavajen i den bitande vinden och spelet slutade värma.

– Det var hårt, det var svårt, det var jobbigt. Vi fick en bra start men hade problem att få tag i Degerfors centralt.

– Vi försökte korrigera det i halvtid och fick lite bättre grepp. Det är ingen större match i andra halvlek men vi är jättenöjda med tre poäng, säger Larsson som i paus tvingades byta ut målskytten Nielsen.

”Har potential”

17-åringen från Svalöv var fram till dess matchens stora behållning.

Som offensiv kantspelare till höger i Larssons 4–3–3 påminde Nielsen om en ung Fredrik Ljungberg.

– Nicklas har en fantastisk potential, Men han måste fortsätta var ödmjuk och vara beredd på att göra det hårda jobbet så får vi se hur långt det kan nå, säger Larsson.

Bredare plan

Den mediokra planen gjorde det svårt för Landskrona Bois att genomföra det snabba passningsspel som Larsson vill att hans lag ska spela. Istället sökte Bois sig snabbt ut mot kanterna för att komma till inlägg. På Larssons order är Landskrona IP i år sex meter bredare än i fjol, just för att lagets 4–3–3 ska kunna utnyttjas till fullo.

– På så sätt får vi bättre plats att vända ut bollen på kanterna och komma till inlägg. Samtidigt får motståndarna svårare att försvara sig eftersom de får mer yta att bevaka, säger Larsson.

Tränardebuten var Larssons sjunde för ett A-lag på elitnivå. Segern innebär att Larsson nu vunnit fyra debuter, spelat en oavgjord och förlorat två.

Mattias J Larsson