”Låt folk gå in gratis kommande omgång”

Markus Eriksson: Det tjänar klubbarna på i långa loppet

FOTBOLL

GÖTEBORG. Samtliga klubbar i Superettan borde göra som Assyriska.

Ta den kortsiktiga ekonomiska smällen och släpp in folk gratis kommande omgång – det tjänar vi alla på i längden.

Köp tidningen i dag för att läsa hela sidan!

En tyst minut på arenorna runt om i landet är ett fint sätt att hedra den mördade Assyriskaspelaren Eddie Moussa, 26 – men det räcker inte.

På söndag är det fri entré när Assyriska tar emot GIF Sundsvall hemma i Södertälje. Klubben vill bjuda in allmänheten för att göra en samlad aktion mot våldet och, mitt i det värsta sorgearbetet, försöka skapa en positiv atmosfär kring matchen och hjälpa Assyriska i jakten på tre poäng.

Eddie hade velat det.

"Öppna spärrarna"

De andra klubbarna i Superettan, och i allsvenskan också för den delen, bör följa Assyriskas exempel. Öppna spärrarna kommande omgång och gör en gemensam ansträngning.

Vi kan alla behöva stanna upp några minuter och fundera över hur vi vill forma vår framtid. De i många fall redan hårt trängda kassörerna hoppar säkert inte jämfota av lycka över uteblivna entrépengar, men å andra sidan handlar rimligen fler än vanligt i kiosken. Och några av dem som passar på när det är gratis blir på sikt kanske riktiga fotbollsälskare, vilket i förlängningen genererar mer intäkter.

Men den viktigaste aspekten är naturligtvis den mänskliga. En manifestation mot våldet löser knappast några problem omedelbart – men det är i alla fall en bra början.

ARTIKELN HANDLAR OM