Solberg och Sebastian Johansson till sjukhus

FOTBOLL

GÖTEBORG. Två svårt skadade spelare fick åka ambulans från Gamla Ullevi.

Värst drabbades Degerfors, vars lagkapten Tobias Solberg råkade ut för ett komplicerat armbrott.

– Han kan vara borta resten av säsongen, säger tränaren Patrik Werner.

Foto: BILDBYRÅN

Matchen hann knappt börja innan Tobias Solberg rullades ut på bår, med svåra smärtor i armen. Ett olyckligt fall i samband med en närkamp, och Degerfors lag­kapten fick åka ambulans till sjuk­huset.

– Han bröt armen när han landade. Mycket olyckligt för oss, eftersom han är så viktig. Han är den som styr vårt offensiva spel helt och hållet, säger Degerforstränaren Patrik Werner.

”Truppen håller ändå”

En halvtimme senare var det dags för en ny ambulans att rulla fram till Gamla Ullevi.

Örgrytes Sebastian Johansson föll olyckligt efter en nickduell. Han kunde ta sig av planen för egen maskin, men i slutet av pausvilan rullades en groggy Johansson in i nästa ambulans. Sent i natt låg han fortfarande och väntade på akuten för undersökning.

–?Det är en nyckelbensskada i?vilket fall som helst. Antingen är det helt av, eller så har fästet lossnat. Han är borta i upp till sex veckor, säger Örgrytes sjukgymnast Fredrik Larsson.

Olyckligt för Örgryte, som dock inte kommer leta ersättare innan transferfönstret stänger på lördag.

– “Sebban” är en jättenyttig spelare för oss, och har haft en bra ­period nu. Men det är inte aktuellt att köpa in någon ny spelare, breddmässigt håller truppen ändå, säger tränaren Janne Andersson.

”Ingen optimal situation”

Värre för Degerfors, som trots förlusten i går ligger kvar på den allsvenska kvalplatsen. De har sålt Johan Bertilsson till Kalmar, och lånat ut talangen Emil Berger till Carlstad United.

Undersökningen av lagkapten Solberg visade att han råkat ut för ett komplicerat brott på armen, strax över handleden. Han riskerar nu att missa större delen av hösten, och truppen är bekymmersamt tunn.

– I dag hade vi dessutom två spelare avstängda, så det är ingen ­optimal situation. Vi kan nog komma att titta på nya spelare, men det är inte lätt att hinna hitta någon på så kort tid, säger Werner.