Eriksson: Skulle inte förvåna mig om Mild slår Henke en signal

FOTBOLL

Landskrona Bois vill förlänga kontraktet med Henrik Larsson.

Pallar han ett år till i superettan – eller skriver han på för IFK Göteborg?

Foto: BILDBYRÅN
Håkan Mild och Henrik Larsson.

Henrik Larsson har sagt att han vill upp i den absoluta toppen även som tränare. Det innebär alltså att han vill basa över ett Champions League-lag eller på sikt bli svensk förbundskapten.

Hur stort tålamod har han egentligen för att nå dit? Landskrona ligger på allsvensk kvalplats men lär inte räcka till i höst. Jag kan tänka mig att en av svensk fotbolls absolut största är sugen på att omgående flytta till en klubb med större potential.

Celtic har redan uppgetts vara intresserade och lär höra av sig, men först om några år när Larsson fått mer rutin.

Om inget meriterat europeiskt lag slänger fram ett fett kontrakt tror jag att han blir kvar i Sverige och då är det bara allsvenskan som gäller, eller möjligen jobbet som U21-förbundskapten. Helsingborg? Knappast efter Conny Karlssons framgångar. Malmö FF? Inte en chans på grund av rivaliteten och årets toppfajt lagen emellan. Och jag tror inte att Larsson är ett dugg sugen på att flytta hela familjen inom landet för småpengar, så därför går Stockholm, Örebro, och Nannes Kalmar bort. Elfsborg har det väl förspänt och ska vi prata om klubbar med potential återstår bara IFK Göteborg.

Skulle bli en nytändning för Göteborg

De har Sveriges på pappret bästa trupp och två tränare som inte levererar. Dessutom är det inga större problem att pendla de 21 motorvägsmilen och komplettera det med några hotellnätter då och då. Stålar? Det har Larsson gott om.

Får han 150 000 i månaden av Blåvitt är han mer än nöjd. IFK Göteborg får en nytändning som heter duga och Larsson ett spelarmaterial som kan vara hans språngbräda ut i Europa.

Det skulle inte förvåna mig om Håkan Mild slår sin gamla landslagspolare en signal i höst.