Hammarby: Vi har pratat med Cratz

Oroades över hoten mot Borggqvist

Foto: PETER KJELLERÅS
Cratz med SM-pokalen 2001.
FOTBOLL

Hoten mot tränarna Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist gick så lång att Hammarbys styrelse föreberedde för en ersättare.

Förre guldtränaren Sören Cratz stod standby om resultaten inte vände eller om tränarduon inte skulle klara den pressade situationen.

– Vi tog kontakt med honom, säger ordföranden Henrik Wesslén.

Hammarbys förre ordförande Staffan Thorsell och vd:n Michael Andersson avgick båda efter att ha blivit hotade av klubbens egna fans. Under vårsäsongens fick även nya tränarduon Jesper Blomqvist, och framförallt, Michael Borgqvist uppleva en hotbild. Det gick så långt att klubbens styrelse var beredd på att tränarna skulle avgå.

– Det var stora kampanjer från fans och från olika håll att de skulle avgå. Det är ju inte så jävla kul om folk skriker och det är banderoller på hemmaplan så det var en stor press på tränarna. Vi funderade over vad som skulle hända om de inte orkade, säger Hammarbys ordförande Henrik Wesslén.

”Måste ha en plan b”

Wesslén tog därför kontakt med och träffade förre guldtränaren Sören Cratz som sedan stått standby ifall trycket skulle bli för stort, eller som tränarduon inte skulle klara av att vända de negativa resultaten.

– Vi måste ha en plan b om det skulle hända något, oavsett om vi vill ha andra eller om de skulle komma till oss och säga att de inte orkar. Det var jobbigt för dem med en massa fans som bråkade och höll på.

Ordföranden medger samtidigt att Cratz hade kunnat bli en nödlösning om Blomqvist och Borgqvist inte hade klarat av att föra Hammarby uppåt i tabellen.

– Men vi hade inga tankar på att avskeda dem. Som tur är för nu börjar det ju gå bättre och vi har chansen. De har fortfarande vårt fulla förtroende.