Assyriska närmar sig topplagen

Degerfors faller i tabellen

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Assyriska blandade sig i kampen om avancemanget till allsvenskan med en storseger över gästande Degerfors med 5–2 på söndagen. Trepoängaren förde Assyriska till fjärde plats, bara två poäng bakom Landskrona på kvalplatsen – och med en match mindre spelad.

Till saken hör att Syrianska, som liksom Assyriska har 37 poäng, har en match mindre spelad än Assyriska och till och med kan hota Gif Sundsvall på den andra direktplatsen om det blir full pott i hängmatcherna.

Andreas Holmberg gav Degerfors ledningen i Södertälje, men Haris Laitinen kvitterade före pausvilan, och i andra halvlek fyllde fyra andra målskyttar på till 5–1 för Assyriska innan Degerfors fick ett reduceringsmål.

Degerfors tappar

Nykomlingen Degerfors, som i början av säsongen ledde serien, har tappat formen fullständigt och är farligt nära kvalstrecket.

I de nedre regionerna tog Falkenberg en ny trepoängare, 2–0 mot Öster, och har med tre raka segrar skapat ett gap till bottenskiktet. För Öster är läget dystrare. Det är tolv poäng upp till just Falkenberg närmast ovanför kvalstrecket.

Ängelholm och Örgryte delade på poängen efter 1–1.

TT