”Är absolut intressant”

Pengarna som ska få Björn Runström att ersätta Linus Hallenius

FOTBOLL

Ekonomiskt tyngda Hammarby har säkrat finansieringen för att värva en etablerad stjärna som ersättare till Linus Hallenius, kan Sportbladet avslöja.

Hetaste namnet just nu är Björn Runström.

– Det är absolut intressant, säger Runström.

Sportbladet kan avslöja att Hammarby och Anschutz Entertainment Group (AEG) sammanställt en önskelista med åtgärder som ska finansieras av amerikanerna och ta Hammarby till allsvenskan inom två år. Listan ska inom kort skickas till AEG:s huvudkontor i Los Angeles för godkännande men en punkt är redan i praktiken klar.

”Måste förstärka”

Enligt Sportbladets uppgifter är finansiering av en storvärvning, med hjälp av AEG, redan godkänd. Målet är att ersätta skyttekungen Linus Hallenus som AEG var med och sålde i höstas.

– Vi måste förstärka i den lagdelen. Utan Linus nästa år går vi miste om 15-20 mål. De 15-20-målen plus några till behöver vi göra för att gå upp i allsvenskan, säger sportchefen Gustaf Grauers.

Är finansieringen klar?

– Vi har fått indikationer på att vi kan få fram externt kapital till en sådan värvning, säger Grauers.

Är AEG medfinansiär?

– Det är mycket möjligt.

Ett av de hetaste namnen är förre Hammarbyaren Björn Runström, ett intresse som bekräftas av Grauers. Anfallaren tillhör danska Odensen, men var förra året utlånad till Molde. Med ett år kvar på kontraktet är 26-åringens framtid oviss i klubben som precis bytt sin sportsliga ledning.

– Hammarby är absolut intressant. Om jag bestämmer mig för att flytta hem är det inte helt avgörande om de är i superettan eller allsvenskan. Så länge det är ett projekt som bär någonstans. Men jag har ett år kvar på kontraktet i Danmark och är just nu helt inställd på att göra det bra, säger Runström.

Bjuder in till Odense

Runströms agent Patrick Mörk bjuder nu in Hammarby till en diskussion med Odense.

– De får gärna komma med ett bud och det har vi sagt till dem. Sedan får vi se vad det står på checken, säger Mörk.

ARTIKELN HANDLAR OM