Toivonens flytt ger Öis miljoner

”Alla tillskott är viktiga, vi behöver förstärka laget”

FOTBOLL

AMSTERDAM. Stor vinnare vid en försäljning av Ola Toivonen, 22, till PSV Eindhoven?

Örgryte.

Allsvenska nykomlingen kan få 8,5 miljoner kronor.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Malmös Toivonen – då han spelade för Örgryte.

Holländska mästarna PSV Eindhoven avvaktade gårdagens match mot Olympique Marseille i Champions League innan klubbledningen i dag sätter sig i möte angående Toivonen.

Tränaren Huub Stevens och direktörerna Jan Reker och Adrie van Kraay avgör om och hur stort bud PSV ska erbjuda MFF för 22-åringen.

Enligt Sportbladets källor är PSV redo att betala 40 miljoner kronor för Toivonen.

Stor vinnare vid en försäljning blir då också Toivonens tidigare klubb, Örgryte IS.

Öis har rätt till 25 procent vid en vidareförsäljning.

– Siffran är någonting i den stilen. Jag vet inte exakt, men det är över 20 procent, säger Lars Ranäng, ordförande i Örgryte Fotboll AB.

”Stor bonus för oss”

Med avdrag för vad Örgryte fick vid försäljningen till MFF för Toivonen, 5,5 miljoner kronor, får Öis ytterligare drygt 8,5 miljoner kronor vid en försäljning av anfallaren för 40 miljoner kronor till PSV Eindhoven.

– Om det blir av är det givetvis en stor bonus för oss, säger Ranäng. Men vi har varit i kontakt med Malmö och de har ännu inte fått ett konkret bud.

Vad skulle ett sådant tillskott betyda?

– Alla tillskott är viktiga, vi behöver förstärka laget. Vi räknar med att fördubbla budgeten nästa år, från 20 miljoner kronor till dryga 40 miljoner kronor. Ett tillskott på den här nivån skulle därför betyda mycket, säger Lars Ranäng.