Banda klar för Hammarby

”Jag ser det som en stor sportslig utmaning”

Foto: Bildbyrån
Carlos Banda.
FOTBOLL

Hammarby har hittat en ny assisterande tränare.

Det blir Carlos Banda – som tar steget över från Djurgården.

– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Hammarby och jag ser det som en stor sportslig utmaning, säger Carlos Banda till Hammarbys hemsida.

I förra veckan klev Roger Sandberg av rollen som assisterande tränare i Hammarby. Enligt egen utsago på grund av bristande motivation.

Nu har klubben hittat en ersättare i Carlos Banda, som lämnar Djurgården och återvänder till klubben där han verkade som ungdoms- och juniortränare åren 2003–2009. I Hammarby kommer han att assistera amerikanen Gregg Berhalter.

– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Hammarby och jag ser det som en stor sportslig utmaning. Gregg är väldigt intressant som person och tränare och jag ser fram emot samarbetet med honom, säger Carlos Banda.

”Namnet dök upp tidigt”

Hammarbys sportchef Gustaf Grauers säger:

– I den här processen kände vi att det var väldigt viktigt att Gregg fick stort utrymme att själv välja vem han ska ha vid sin sida. Jag och Carlos har jobbat tillsammans tidigare i Hammarby och när vi diskuterade lämpliga ersättare var han ett namn som dök upp tidigt.

Carlos Banda, 35, kom till Djurgården inför säsongen 2010. Sedan förra året har han varit assisterande tränare till Magnus Pehrsson.

Hammarby ligger på femte plats i superettan inför omstarten.