Hammarbys klipp: värvar från mästarna

Erik Sundin trött på bänken – flyttar till Stockholm

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Erik Sundin har hamnat på bänken i Helsingborg.

Ny byter han klubb – och flyttar hem till Stockholm.

Anfallaren är klar för Hammarby.

– Tajmingen var bra med tanke på att jag inte spelat så mycket. Det här ska bli väldigt kul, säger Sundin till Sportbladet.

Helsingborg har under sommarens transferfönster värvat två offensiva spelare: Alejandro Bedoya, 25, från Glasgow Rangers och Nikola Djurdjic, 25, från norska Haugesund.

Det har petat ned Erik Sundin, 33, i rankingen i anfallet. Han har fått dåligt med speltid och i förra veckan mot Celtic var han inte ens med i truppen.

Nu är det bekräftat att han lämnar för Hammarby.

– Tajmingen var bra med tanke på att jag inte spelat så mycket. Droppen blev när jag fick sitta på läktaren mot Celtic, säger Sundin.

– Sedan dök Hammarby upp i ett bra skede, presenterade en bra idé med en ljus framtid. Det ska bli väldigt kul att vara med på den resan och flytta hem med familjen till Stockholm.

Kan debutera på måndag

Anfallaren, som kommer att presenteras offentligt på tisdag, har skrivit på för två och ett halvt år med Bajen.

– Jag är väldigt nöjd personligen och vi är överens om allt i kontraktet. Jag siktar väl att göra debut i nästa omgång mot Ängelholm på måndag.

Sundin blev svensk mästare med HIF 2011 är väldigt nöjd med sina år i Skåneklubben. Det finns inga ”hard feelings” trots att han blivit bortprioriterad under 2012 och bara spelat sju matcher från start.

– Jag har haft sjukt fina år och har varit glad att få uppleva det med Helsingborg. Nu har det kommit till en ny punkt med fotbollen. Jag har haft en tränare som inte har sett mina kvalitéer och det är ju fotbollen jag är här för, säger Sundin.

”Mycket att tacka AIK för”

I Hammarby hoppas anfallaren ha en framtid även efter fotbollskarriären.

– Jag hoppas kunna utnyttja Hammarbys nätverk för framtida jobb. Hade du frågat mig när jag var 22  år så hade jag nog inte svarat så, säger han.

– Men nu är jag 33 år och har några år kvar med fotbollen.

Du är fostrad i AIK. Hur känns det att avsluta karriären i Bajen?

– Det är inga problem. Jag har mycket att tacka AIK för, fått min utbildning av dem. Jag tackar även Café Opera, Hif framförallt och Trelleborg också.

– Helsingborg är mitt andra hem. Stort fotbollsintresse och grymt fin publik.

Nu kommer du till en ny publik?

– Den är grymt, det är därför jag byter dit. Den inramningen Hammarby har på matcherna vill jag ha, folk som skriker på en och stöttar en.

Sundin hoppas få spela i allsvenskan redan nästa säsong, men det ser tufft ut. I skrivande stund, Hammarby har spelat 21 matcher i superettan i år, är Bajen sju poäng bakom Halmstad som har kvalplatsen till allsvenskan.

– Det är mitt mål i alla fall, och även Hammarbys. Realistiskt så är det väl lite många poäng, men hoppas att det ska gå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan