”Mamma sa: Förut var du full hela tiden...”

Dulee Johnson berättar öppet om sin kamp mot alkoholismen: Jag har inte velat berätta om mina hemligheter tidigare

FOTBOLL

Dulee Johnson ska ta tag i sitt liv och bli en bättre människa.

Har vi hört det förut?

Nej, inte på det här sättet.

Några dagar före nyår blev den skandalomsusade före detta AIK-spelaren klar för hårdsatsande IK Brage i superettan. Dulee som är dömd för misshandel, rattfylleri och sexköp påbörjade i samma veva en rahabilitering för att komma tillrätta med ett alkoholmissbruk.

Två månader senare är det en öppen och insiktsfull 28-åring som låter sig intervjuas av Sportbladets webb tv-magasin Bollklubben.

– Tidigare har jag inte varit ärlig mot mig själv. Jag har inte velat berätta om mina hemligheter. Nu finns det inga hemligheter, nu finns det bara Dulee som vill ha hjälp och leva som en normal person, säger han i intervjun med Bollklubbens reporter Amanda Fredin.

– Senaste två-tre månaderna har känts otroligt bra. Som när jag vaknade i går, det var söndag, jag var nykter och inte bakfull. Jag kunde äta frukost, läsa en bok eller Bibeln då jag tror på gud. Det är en bra känsla, säger Dulee Johnson.

”Var inte ärlig tidigare”

Sena festnätter i Stockholms innerstad har bytts mot ett lugnt liv i Borlänge, och IK Brages sportchef Michael Kallbäck berättar varför klubben gör den här satsningen:

– Dulee har själv kommit till insikt om att han har ett alkoholproblem. Det har han inte velat erkänna tidigare, säger Kallbäck.

Något Dulee Johnson håller med om, därför vill han inte lägga någon skuld alls på tidigare klubbar som AIK och Häcken.

– Om du inte säger till doktorn vilken sjukdom du har, då kan han inte ge dig rätt medicin. Jag var inte ärlig tidigare. Nu har jag lagt alla kort på bordet.

Något inte minst hans egen mamma är mycket glad över:

– När jag pratar i telefon med min mamma brukar hon säga: "Nu hör jag dig mycket bättre, förut var du full hela tiden, då kunde jag inte höra din röst", berättar Dulee Johnson.

FOTNOT: Se senaste avsnittet av Bollklubben – som gästas av Sportbladets fotbollsexpert Erik Niva och SVT:s Daniel Nannskog – i klippet här ovan.

FAKTA

Namn: Dulee Johnson

Ålder: 28 (7 november 1984)

Tidigare klubbar: Lone Star FC, Floda BoIF, Häcken, AIK, Maccabi Tel Aviv, Panetolikos, De Graafschap, AmaZulu.

ARTIKELN HANDLAR OM