Bekräftat: Klar för Hammarby i dag

Bajen plockar in engelsk forward

FOTBOLL

Bekräftat i dag:

Hammarby värvar engelsmannen Luke Rodgers, 31.

Kontraktet gäller den här säsongen ut med option på att förlänga över 2014.

Foto: AP
Luke Rodgers.

Nyheten läckte ut i går och i dag blev det officiellt.

Bajen, som underpresterat i superettan, har gjort klart med anfallaren Luke Rodgers. Han kommer närmast från League One-laget Shrewsbury Town.

På meritlstan: han bildade 2011-2012 anfallspar med franske stjärnan Thierry Henry i New York Red Bulls, då under svenske tränaren Hasse Backes ledning.

– Det är en mycket spännande spelare. Jag hade honom i Notts County och köpte honom till New York. En ganska liten forward, men väldigt stark. Han är i konstant rörelse i 90 minuter, tuff i närkampsspelet och han terroriserar backlinjer. Enda frågetecknet är hur han ligger till fysiskt, sa Hasse Backe till Sportbladet i går.

Kommer redan i dag

Hammarby Fotbolls sportchef Gustaf Grauers:

– Luke är en aggressiv och rörlig spelare som löper konstant i 90 minuter. Man ska inte låta sig luras av hans storlek, för han är en bra bollmottagare och är väldigt stark i targetspelet.

Hammarby ligger efter 14 omgångar sjua i superettan, med nio poäng upp till plats två (Falkenberg) och plats tre (Sundsvall).

Nästa match? Premiären på Tele 2 Arena, hemma mot Örgryte 20 juli. Luke Rodgers anländer till Stockholm redan i dag och kan alltså debutera i Hammarbys första match på nya arenan.