Mutanklagad målvakt kvar i Landskrona BoIS

Klubben bryter inte med Bill Halvorsen: "Pågår en polisundersökning"

FOTBOLL

Han stängdes av under hösten – misstänkt för inblandning i att fixa matcher.

Men Landskrona BoIS har inga planer på att bryta med målvakten Bill Halvorsen.

– Det finns ett kontrakt och så länge polisutredningen inte säger något får han fortsätta i klubben, säger ordföranden Kenneth Håkansson till Helsingborgs Dagblad.

Landskrona BoIS målvakt Bill Halvorsen och mittfältaren Liridon Leci stängdes av under höstsäsongen – båda mutanklagade.

Det var inför en match i slutet av oktober som klubben anmälde de båda spelarna till Svenska fotbollsförbundet och klubben polisanmälde också händelsen.

Liridon Lecis kontrakt gick ut efter säsongen och han återvände då till sin moderklubb i Kosovo.

Men Bill Halvorsen har kontrakt över 2014 – och fortsätter att träna med klubben som vanligt, trots att polisutredningen i ärendet fortfarande pågår.

– Han är med i truppen och sedan är det upp till tränarna att ta ut bästa laget. Jag har inte mer att säga om Halvorsen än att hans kontrakt går ut i november. Hur Halvorsen tänker själv vet jag inte, säger Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson till hd.se.

Klubben har, enligt Håkansson, inte haft några planer på att göra något annat än att låta Bill Halvorsen träna på som vanligt.

– Det pågår en polisundersökning och när den blir klar så får vi se om den får några konsekvenser för de inblandade spelarna. Mycket mer än så finns inte att säga, säger Håkansson.

ARTIKELN HANDLAR OM