Klubbchefen får lämna GIF - efter miljonförlust

Sundsvallsklubben rapporterar förlust flera miljoner kronor

Sundsvall misslyckades med att ta steget upp till allsvenskan i höstas.
FOTBOLL

GIF Sundsvall gick minus med nästan fyra miljoner kronor under 2013.

Nu får klubbchefen Örjan Folkesson sparken från Sundsvallslaget.

GIF Sundsvall berättar i ett pressmeddelande att de gått minus med 3,9 miljoner kronor.

– Som en konsekvens av detta krävs en kraftig översyn av föreningens kostnader och därför har föreningen och klubbchefen Örjan Folkesson träffat en överenskommelse om att gå skilda vägar, skriver klubben enligt ST.

Örjan Folkesson tillträdde som klubbchef i Sundsvall 2012 när laget spelade i Allsvenskan.

– Den ekonomiska omställningen från Allsvenskan till Superettan visade sig vara avsevärt större än vad jag kunde förutse. Koncentrationen i mitt arbete låg under stora delar av 2013 på framtidsfrågor. Med facit i hand så borde jag ha ägnat mig mer åt ekonomisk uppföljning, säger Folkesson i pressmeddelandet.

Sparkas - för att spara pengar

I höstas genomförde GIF Sundsvall ett åtgärdsprogram för att spara fyra mijoner kronor - per år.

Trots det har resultatet försämrats. Därför säger sparkar Sundsvallsklubbens styrelse Folkesson för att kunna spara in pengar.

GIF:s ordförande Eric Bäcklund säger också upp sig och Johan Nikula, har föreslagits att ta över efter både Bäcklund och Folkesson.

– Det är sannolik ingen långsiktig hållbar situation med en arbetande styrelseordförande som operativt ansvarig, men för att spara kostnader är det här den bästa lösningen för stunden. Till min hjälp kommer jag att ha Eric, den kommande styrelsen och inledningsvis Örjan, säger Nikula.

ARTIKELN HANDLAR OM