Syrianska räddas – betalar skulderna

Kronofogdens utmätning inställd

FOTBOLL

Syrianska räddas undan utmätning.

Klubben har fått ihop de 2,4 miljoner kronor som man hade i skuld hos Kronofogden.

– Vi kommer att få in pengarna, säger Carina Lindqvist på Kronofogden till fotbollskanalen.se.

Foto: BILDBYRÅN

Superettaklubben Syrianska brottas med allvarliga ekonomiska bekymmer och har riskerat att gå i konkurs. Häromveckan gick klubben ut på sin officiella hemsida och vädjade till fansen att bidra med pengar för att kunna betala alla skulder.

Klubbens ansökan om elitlicens är dessutom bordlagd, då licensnämnden väntar på ytterligare uppgifter för att kunna fatta ett beslut.

Utmätningen inställd

Men den mest akuta krisen är i alla fall över. I dag skulle Kronofogden genomföra en utmätning på Syrianskas kansli med anledning av obetalda miljonskulder.

Men utmätningen blir inte av. Klubben har fått ihop de 2,4 miljoner kronor man är skyldigt Kronofogden, skriver fotbollskanalen.se.

– Förrättningen är inställd. Vi kommer att få in pengarna, beskedet kom igår, säger Carina Lindqvist till sajten.

”Hårt arbete framför oss”

Syrianskas lagledare Ghayath Moro berättar för Fotbollskanalen om en överenskommelse med Kronofogden som innebär att skulderna ska regleras under maj månad.

– Slippa få utmätning, det är jävligt skönt. Men sen är det också ett hårt arbete vi har framför oss. Vi har ju lämnat in en handlingsplan som vi väntar på att de ska godkänna också. Så det kommer vara hårt arbete hela vägen, säger han.